Před rokem zemřela Hana Zagorová: Dojemná slova vdovce Margity

[chooze:gallery;value:33005]

Zagorová podlehla komplikacím spojeným s poruchou krvetvorby, kterou trpěla od mládí. Přitížily jí i následky těžkého covidu, s nímž zápolila v roce 2020. 

Margita už ve čtvrtek představil pamětní bankovku se zpěvaččinou tváří. Ta je k mání od soboty. Výročí ztráty milované manželky nechce příliš rozebírat. "V sobotu to bude rok od chvíle, kdy Hanka v nemocnici zemřela. Byl jsem vedle ní. Chci strašně moc poprosit, abychom o tom nemluvili. Není to jednoduchá věc. Vyhýbám se všem rozhovorům. Jednoduše řečeno, je to pro mě těžké," prohlásil.

[chooze:article;value:483849]

Zagorová patřila k nejpopulárnějším českým zpěvačkám, a co se týče prodejů, byla dokonce na úplné špičce. Hity jako Maluj zase obrázky, Můj čas nebo Je naprosto nezbytné si dosud brouká snad každý.

Operní pěvec si Zagorovou vzal za ženu před 30 lety. Z jejího odchodu se dosud nevzpamatoval. Když se to stalo, přestal komunikovat s okolím. Telefon nezvedal ani svým přátelům, na zprávy a kondolence neodpovídal.

[chooze:article;value:519254]

Ve smutný den se nakonec ozval alespoň přes sociální sítě. "Hani, lásko moje jediná. Děkuju ti za třicet krásných zamilovaných let! Na dnešní 11. hodinu už však nikdy nezapomenu. Strach, úplná beznaděj, že jsem tě navždy ztratil a že už nejsi a nebudeš. Návrat do prázdného bytu mě drásá. Koukám na tvé věci a každý krok mi tě tu připomíná. Miluju tě a navždy budu! Tvůj Štefan," napsal před rokem.

Poslední dny Hany Zagorové: Margita odhalil, jak o zpěvačku pečovali (8/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.