Před sedmi týdny je Hamás unesl. Zajatkyně teď izraelští vojáci našli mrtvé

Tělo 19leté desátnice Noy Marsianové v pátek její rodina pohřbila. Více než měsíc ji věznili ozbrojenci Hamásu. Ve čtvrtek ale svět oblétly zprávy o tom, že se její tělo našlo poblíž největší nemocnice Šífa v Pásmu Gazy.

O její smrti informoval v pondělí už ale i samotný Hamás. Podle něj zemřela kvůli izraelským útokům. Někteří odborníci ale tvrdí, že ji podle zranění spíš její věznitelé ubili k smrti.

[chooze:article;value:529592]

​Ani unesená 65letá Jehudit Weissová se už ke své rodině nevrátí. I její tělo prý izraelská armáda našla u zdravotnického zařízení Šífa. Matku pěti dětí unesli ozbrojenci z kibucu Be'eri a na místě zabili jejího manžela.

Kromě unesených žen našli údajně izraelští vojáci u nemocnice Šífa vchod do tunelu. Tam prý Hamás schovával další rukojmí, ale například i mnoho zbraní a cenné zpravodajské informace. "Na vlastní oči jsem viděl, že se jedná o složitý a rozvětvený tunel," prozradil mluvčí izraelské armády Daniel Hagari. 

"Jsme tady v nemocnici Šífa. Našli jsme vozidlo plné munice a AK-47. Jsou zde pouta, nože, to vše si připravili k únosu rukojmích. Byli velmi dobře připraveni," okomentoval situaci na místě izraelský voják. 

[chooze:article;value:529541]

​Situace v nemocnici je prý kritická. "Lékaři tvrdí, že během akce zemřelo nejméně 40 lidí včetně několika předčasně narozených dětí. Z nemocnice uprchly tisíce lidí, ale stále jsou zde stovky těžce zraněných. Lékaři často provádějí operace včetně amputací bez umrtvení," popsala události v Gaze novinářka agentury AP Sam Mednicková. 

Světová zdravotnická organizace zase upozorňuje na šíření nemocí v Gaze. Nyní prý eviduje asi 44 000 případů průjmových onemocnění. Sám Netanjahu přiznal, že ve snaze minimalizovat civilní oběti je Izrael neúspěšný. Za vše ale prý může Hamás.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.