Před šesti týdny zmizel v Řecku. Našli krev u muže, který Janka viděl naposled

Slovenský 23letý student Ján Kůrek zmizel v polovině července, když se vydal na túru do řeckých hor. "V červnu odjel na letní stáž do uprchlického tábora v řecké Loannině, kde byl zařazen do organizačního týmu. Odtud odjel v rámci svého volného času na pěší túru," uvedla jeho matka pro deník Nový čas.

Zpátky se ale nevrátil, a tak jeho kolegové zalarmovali policii. Ta po něm ve spolupráci s dalšími složkami záchranného systému pátrala od 16. července, dosud ale neúspěšně. Zoufalá matka se ale údajně odmítla s takovým výsledkem smířit a vyjednala si účast slovenských specialistů, kteří se před týdnem vydali Janka hledat.

[chooze:article;value:566468]

Po sedmi dnech v pátrání měl podle webu startitup přijít zásadní posun. "Pátrači dorazili přesně do oblasti, kde se měl ztratit. Specialista na drony podle reportérů objevil v oblasti stopy krve. Přesněji řečeno se jedná o prskance, které specialista našel, když speciálně upravil optiku kamery dronu," uvádí web.

Stopy krve měl objevit na farmě farmáře, který údajně Janka viděl jako poslední. Následně se tam měli vydat policisté, kteří zajistili stopy a slovenští pátrači mají spolupracovat s tamějšími orgány na vyšetřování.

[chooze:article;value:567383]

Celé Jankovo zmizení provázely i další zvláštní okolnosti. Matce měl před odchodem do hor poslat neobvyklou SMS zprávu. "Napsal jen: 'Co chceš?'. To mu nebylo podobné. Pak jen dodal, že zavolá později," popsala. Než se ztratil, z jeho bankovního účtu navíc měla odejít velká suma peněz.

Případ Markýz: Policie pátrá po ženách přinucených k prostituci (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.