Předčasné přistání a násilné vyvedení. Opilí Poláci v letadle rozpoutali peklo

Letadlo společnosti Ryanair na trase z britského Lutonu na ostrov Lanzarote, který je součástí Kanárských ostrovů, muselo v pátek neplánovaně přistát ve Faru na jihu Portugalska. Důvodem mělo být podle deníku Mirror chování skupiny opilých cestujících. Podle polského portálu RMF24 šlo o Poláky.

"Když se to začalo trochu vymykat kontrole, jeden ze stevardů se pokusil zakročit a skončilo to tak, že ho porazili na zem," popsal pro Daily Mail situaci jeden z cestujících s tím, že je kapitán následně varoval, že pokud ve své činnosti nepřestanou, bude muset přistát. Tuto výhrůžku piloti po asi 20 minutách pokračující hlasité zábavy nakonec vyplnili.

[chooze:article;value:536936]

Na zemi už na hlasité cestující čekala portugalská policie. "Narušovali pořádek křikem a opakovaným boucháním na dvířka prostoru pro zavazadla. Požili alkoholické nápoje a nerespektovali příkazy posádky," uvedli policisté k důvodům zásahu. Po příchodu strážců zákona se měla skupina údajných výtržníků uklidnit a v poklidu stroj opustit.

Jeden z nich se ale po chvíli z neznámých důvodů do letadla vrátil a policie ho vyvedla s použitím chvatů, včetně takzvané kravaty. Tento muž měl následně skončit v policejní vazbě. RMF24 s odkazem na AFP uvádí, že měl zadržený muž kromě polského i britský pas. Podobná situace mohla být také u ostatních členů této skupinky. Britská média totiž uvádí, že mělo jít o Brity.

 Letadlo v USA muselo nouzově přistát. Pilota pak obvinili z 83 pokusů o vraždu (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.