Přední expertka na covid varuje před další pandemií. Zabije miliony lidí, tvrdí

"Další významná pandemie se blíží. Už nyní je na obzoru, může být o hodně horší a zabít o miliony více lidí než ta poslední," varovala v komentáři pro Daily Mirror, který napsala s novinářem Timem Hamesem.

Varuje před takzvanou nemocí X. Tak Světová zdravotnická organizace identifikuje možnou nemoc, která může rozpoutat další pandemii. Zatím tedy neexistuje konkrétní vir, u kterého je jasné, že způsobí světu velké problémy.

"Zatím jistě nevíme, jakou bude mít formu, jenom to, že podle světových expertů ve zdravotnictví její příchod není možností, ale spíše pravděpodobností. Už to je dost děsivé. Ještě děsivější je fakt, že Británie i zbytek světa udělali velmi málo, aby se na ni připravili," upozornila Binghamová.

[chooze:article;value:522065]

Stejně tak byl podle ní svět nepřipravený na covidovou pandemii a vnímal ji jen jako apokalyptickou fikci. "Vědci vědí o 25 virových rodinách, z nichž každá obsahuje stovky a tisíce různých virů, každý z nich by se mohl rozvinout tak, že způsobí pandemii. Ještě horší je, že podle jejich odhadů může existovat přes milion neobjevených virů, které mohou skákat mezi různými živočichy, poté dramaticky zmutovat a zabít miliony lidských bytostí," napsala.

Je tedy podle Binghamové možné, že covid budeme vnímat jako pouhou procházku růžovým sadem. Proto by se měly podle ní státy upsat smlouvě, která zaručí jednodušší sdílení informací mezi světovými vědci. To by pomohlo s rychlejším vývojem nových vakcín.

Investorka vedla britský vývoj a výrobu vakcín, připomněl list Express. Nyní připravuje knihu, ve které popíše, jak výroba vakcín v Británii probíhala.

Covid se vrací do hry. Povinné respirátory ani karantény ale nehrozí, tvrdí Válek (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.