Přední politici zhodnotili nedělní protest. Na demonstraci mají právo, říká vláda

"Já v žádném případě nikdy nebudu zpochybňovat právo lidí demonstrovat, to patří ke svobodné společnosti. Co zpochybňuji jsou pohnutky organizátorů. Svolavatelé nejsou schopni nabídnout lidem řešení problému a místo toho svalují vinu za vysokou inflaci na současnou vládu či pomoc Ukrajincům nebo Evropskou Unii. To je důkaz, že mají falešné argumenty," prohlásil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

"Uvědomuji si, že vládneme v nejsložitější době v novodobé historii České republiky, ale věřím, že to zvládneme, že už ty příští měsíce a především druhé pololetí tohoto roku ukáží, že situace se zlepšuje. Že kroky, které vláda udělala, byly kroky, které byly dobře cílené, správně provedené. Předpokládám, že strach a emoce se začnou snižovat," věří ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

"Je úplně normální na světě, že ten, kdo vládne, populární moc nebývá, takže na tom není nic mimořádného. Je potřeba poslechnout si argumenty, které tam zazní a pokud ty argumenty budou věcné, tak je správné nad nimi přemýšlet," myslí si ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS).

[chooze:article;value:499965]

"Určitě může každý demonstrovat, to patří k demokracii, a je možné protestovat a vyjadřovat svobodně své názory, ale co se týče těch protestujících, respektive organizátorů jako je pan Rajchl, tak oni často lžou o vládě a jejích výsledcích. Myslím, že ty výsledky mluví za všechno," řekla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

"SPD plně podporuje požadavky demonstrantů proti neschopné Fialově vládě, proto také na demonstraci vystoupil poslanec SPD Jaroslav Foldyna. SPD požaduje demisi Fialovy vlády," prohlásil předseda opoziční strany SPD Tomio Okamura.

"Je to obrovská vládní ostuda a není se co divit, protože vláda má dva hlavní úkoly: bojovat proti inflaci a bojovat proti chudobě. Ani jeden z těch bojů nezvládá. Máme jedny z nejvyšších cen energií v celé Evropě, jedny z nejvyšších cen potravin v celé Evropě, 20 procent lidí už míří k chudobě a místo toho, aby vláda uznala chybu, místo toho, aby se postavila a řekla 'Toto jsme nezvládli' a vyhodila několik neschopných ministrů, tak se všem vysmívá a ještě navíc drze tvrdí, že sníží daně z hazardu," kritizoval postup vlády poslanec Karel Havlíček (ANO).

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.