PŘEDPOVĚĎ: Chladné počasí v ČR brzy skončí! Teploty budou šplhat až k 20 °C

"Počasí u nás bude svým okrajem ovlivňovat tlaková níže se středem nad Itálií, která postoupí nad jihovýchodní Evropu. Postupně vliv oblasti nízkého tlaku na počasí u nás zeslábne a do střední Evropy se rozšíří okraj tlakové výše nad Skandinávií," informoval na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

neděli bude oblačno až zataženo, odpoledne a večer pak místy polojasno. V noci teploty spadnou i na 1 °C, přes den se vyšplhají na 13 °C, při malé oblačnosti naměříme i 15 °C. V 1 000 metrech na horách bude pouze kolem 5 °C.

[chooze:article;value:499874]

Pondělí bude ve znamení zatažené až oblačné oblohy, objeví se i přeháňky. V noci se teploty budou pohybovat mezi 7 až 3 °C, přes den se vyšplhají na 14 °C.

úterý očekávají meteorologové rovněž zataženo až oblačno, na většině území bude pršet. Od východu pak srážky budou postupně ubývat. V noci se teploty sníží i na 4 °C, během dne rtuť teploměrů vystoupí až na 15 °C.

Také středa bude oblačná až zatažená, místy s přeháňkami. V polohách nad 1 100 metrů může i sněžit. V noci budou teploty mezi 7 až 3 °C, přes den se zvednou na 13 °C.

Už ve čtvrtek se však počasí zlepší a bude oblačno až polojasno, pouze ojediněle může pršet. Večer pak budou srážky úplně ustávat. V noci musíme počítat i se 2 °C, přes den naměříme maximálně 15 °C.

Následující dny pak budou většinou polojasné. Pouze při zvětšené oblačnosti se mohou objevit i přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 2 °C, přes den vystoupí až na 17 °C, postupně bude i 20 °C.

Počasí v pátek pořádně komplikovalo dopravu. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.