PŘEDPOVĚĎ: Do Česka zase vtrhnou tropy. Teploty půjdou pořádně nahoru

"Počasí u nás bude ovlivňovat nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu nad střední, postupně jižní až jihovýchodní Evropou. Současně k nám bude zesilovat příliv teplého vzduchu od jihozápadu. Později ovlivní počasí u nás od severozápadu brázda nižšího tlaku vzduchu," uvedl na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, během dne přechodně i oblačno a ojediněle se objeví přeháňky. V noci teploty klesnou na 7 °C, v údolích i na 5 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 °C, v 1000 metrech na horách kolem 14 °C.

[chooze:article;value:517179]

Pátek bude ve znamení jasné až polojasné oblohy, přechodně bude i oblačno. Noční teploty spadnou znovu k 7 °C, přes den už naměříme i 26 °C.

sobotu očekávají meteorologové polojasno až skoro jasno. K večeru na jihozápadě a západě Čech může při zvětšené oblačnosti pršet a dorazit mohou také bouřky. Nejnižší noční teploty budou mezi 13 až 9 °C, během dne se pak rtutě teploměrů vyšplhají až k tropickým 30 °C.

Jasno až polojasno pak bude v neděli, zejména v Čechách přechodně až oblačno a místy s deštěm a bouřkami. V noci se teploty sníží až na 13 °C, přes den naměříme i 31 °C.

Podobně to bude vypadat rovněž v pondělí. Obloha bude jasná až polojasná, v západní polovině Čech až oblačná. Počítat musíme i s přeháňkami a bouřkami. Noční teploty klesnou na 14 °C, ty denní se zvednou na maximálně 32 °C.

[chooze:article;value:513869]

Další dny budou polojasné až oblačné, místy s přeháňkami a bouřkami. V noci se teploty budou pohybovat mezi 19 až 14 °C, přes den zase mezi 26 až 31 °C.

V červenci byla největší horka v historii měření. Podívejte se (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.