PŘEDPOVĚĎ: Tropy jen tak nepoleví! Objeví se ale déšť i bouřky

"Po zadní straně oblasti vysokého tlaku nad střední Evropou k nám bude pokračovat příliš velmi teplého a suchého vzduchu od jihozápadu. V pondělí ze západní do střední Evropy postoupí studená fronta. Za ní se od jihozápadu přechodně rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu. V noci na středu začne od západu přecházet frontální systém. Poté u nás bude počasí ovlivňovat nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu. Koncem týdne postoupí ze západu do střední Evropy brázda nízkého tlaku vzduchu," informoval na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Neděle bude jasná nebo skoro jasná, přes den bude místy i polojasno. V noci teploty spadnou až k 12 °C, v údolích i k 10 °C. Přes den však musíme počítat s pořádnými pařáky, kdy rtutě teploměrů budou šplhat až k 35 °C. Meteorologové proto vydali i výstrahu. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

[chooze:article;value:512419]

pondělí bude polojasno, od západu pak i oblačno a počítat musíme s přeháňkami nebo bouřkami. Noční teploty se budou pohybovat mezi 19 až 15 °C, během dne opět naměříme vysoké teploty, a to až 34 °C.

Úterý bude polojasné, přechodně oblačné. Ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky. V noci se teploty sníží i na 15 °C, přes den znovu vystoupají až na 34 °C.

Ve středu očekávají meteorologové oblačno, přechodně i polojasno. Místy bude pršet a bouřky mohou být i silné. V noci teploty půjdou dolů, a to na 17 °C. Ty denní pak budou mezi 28 až 32 °C.

Podobně bude vypadat i čtvrtek. Obloha bude polojasná až oblačná, sem tam spadne i nějaká ta dešťová kapka. Noc může být však pořádně chladná, kdy teploty klesnou i na 13 °C, přes den pak rtutě teploměrů znovu atakují tropických 30 °C.

[chooze:article;value:512384]

Následující dny budou polojasné až skoro jasné. Při zvětšené oblačnosti se objeví i bouřky. V noci se teploty sníží až na 12 °C, během dne budou ty nejvyšší kolem 31 °C, postupně můžeme naměřit zase i 34 °C.

​Sucho přidělává starosti zemědělcům. Více se dozvíte v následující reportáži (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.