PŘEDPOVĚĎ: Vysoké teploty vydrží. Pak se počasí pokazí a bude pršet

"Do střední Evropy bude od jihozápadu zasahovat výběžek vyššího tlaku vzduchu. Po jeho severním okraji bude v neděli postupovat slábnoucí okluzní fronta. Za ní začne od jihozápadu, postupně od jihu do střední Evropy zasahovat okraj tlakové výše, kolem které k nám bude od západu proudit teplý vzduch. V polovině týdne se nad Britskými ostrovy postupně prohloubí tlaková níže a s ní spojené zvlněné frontální rozhraní bude ovlivňovat počasí ve střední Evropě," informoval na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Neděle bude jasná až polojasná, přechodně bude i oblačno a na severozápadě a severu Čech se mohou ojediněle objevit i přeháňky a bouřky. V noci teploty spadnou na 16 °C, přes den se vyšplhají až na 34 °C, v 1000 metrech na horách bude kolem 26 °C.

[chooze:article;value:518533]

pondělí očekávají meteorologové rovněž jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti musíme počítat i s deštěm a bouřkami. Nejnižší noční teploty budou mezi 19 až 15 °C. Přes den rtutě teploměrů vyšplhají až k 34 °C.

Úterý bude ve znamení jasné až polojasné oblohy, zejména na horách bude i pršet. V noci se teploty sníží na 15 °C, přes den musíme stále počítat s horkem, naměříme i 34 °C.

Ve středu bude jasno až polojasno, místy s přeháňkami a bouřkami. Noční teploty půjdou dolů na 15 °C, během dne vystoupají na 33 °C.

Čtvrtek už bude polojasný až oblačný. Během dne se zatáhne a místy se objeví déšť, někde také silné bouřky. V noci teploty klesnou na 15 °C. Přes den však bude stále vedro, maxima budou dosahovat 33 °C.

Do konce týdne pak bude podle meteorologů oblačno až zataženo, na většině území budeme muset vytáhnout deštníky, místy nás potrápí rovněž silné bouřky. Přechodně ale bude i polojasno. V noci teploty spadnou na 19 až 15 °C, postupně 17 až 13 °C, přes den se zvednou i na 31 °C, od západu pak postupně budou klesat a bude kolem 22 až 27 °C.

Lidé před vedry prchali do hor. Na Sněžce bylo o víkendu 16 stupňů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.