PŘEDPOVĚĎ: Zima se ještě neloučí! Týden bude deštivý, na horách nasněží

"Kolem tlakové níže nad severovýchodní Evropou a Skandinávií bude do střední Evropy proudit studený vzduch od severozápadu. Od středy začnou ovlivňovat počasí u nás frontální systémy od západu," informoval na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy se objeví sněhové přeháňky. Počítat musíme ale i s deštěm. Noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až 4 °C. Přes den naměříme maximálně 5 °C, na horách bude kolem 3 °C.

[chooze:article;value:492439]

Úterý bude zatažené až oblačné, na horách bude sněžit. V nižších polohách pak během dne začne pršet. V noci teploty spadnou až na 3 °C, během dne vystoupí maximálně na 8 °C, na jihu Moravy bude i 10 °C.

Ve středu očekávají meteorologové rovněž zataženo až oblačno. V celém Česku bude sněžit, v nížinách pak i pršet. V noci teploty klesnou na 2 °C, přes den se vyšplhají maximálně na 5 °C, v jižní polovině území mohou rtutě teploměrů vystoupit až k 9 °C.

Ve druhé polovině pracovního týdne budou přes Česko přecházet jednotlivé frontální systémy v rychlém sledu, takže bude hodně oblačnosti i srážek. Musíme počítat s velkými teplotními skoky a velkými regionálními teplotními rozdíly. Zejména o víkendu bude větrno, takže pocitová teplota bude snižována.   

Čtvrtek bude ve znamení zatažené až oblačné oblohy. Ze skříní budeme muset vytáhnout deštníky, protože bude pršet. Noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až 3 °C, přes den mezi 3 až 7 °C, na jihu naměříme i 9 °C.

Také další dny budou zatažené až oblačné s deštěm a místy i se sněhovými přeháňkami. V noci se teploty sníží na 3 °C, přes den budou dosahovat 8 °C, místy bude dokonce i 12 °C.

Počasí přilákalo o víkendu na hory davy běžkařů. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.