Předražené zámečníky vyšetřuje policie. Hledá poškozené zákazníky

V červenci z-zamok.cz, v srpnu zamecnik-24.cz, v listopadu team24n.cz a teď zamecník-svoboda.cz. Tahle pohotovost mění názvy jako na běžícím páse. Důvodem jsou stížnosti. "Nacenili nám to na 24 800," postěžoval si jeden člověk. "10 minut a řekli si o 10 tisíc," přidal se další.

Od posledního natáčení reportéra TV Nova se změnil design stránek jen minimálně. Zůstalo i číslo na dispečink a fotky údajných techniků. Místo nich ale jezdí jeden mladík. Natáčení nemá rád.

[chooze:article;value:477222]

Tentokrát se reportér na pohotovost nedovolal. Možná proto, že volal ze stejného čísla jako před měsícem. Tehdy si operátor ze stížností zákazníků těžkou hlavu nedělal. "Tak jako stížnosti budou vždycky. Co na to říct?" reagoval.

Za pohotovostí je firma se zahraničními majiteli. O její praktiky se po natáčení TV Nova zajímá policie. "Na případu dál pracujeme, sbíráme a vyhodnocujeme důkazy," sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté vyzývají všechny, kteří se cítí poškozeni, aby se ozvali na linku 158. Nebo přišli na kteroukoliv služebnu. Nemusí přitom jít jen o zákazníky. Bouří se i ostatní zámečníci. "Poškozují řemeslo, blokují nám linky, vypadáme jako zloději," zanadával si jeden.

Když zadáte na mobilu spojení "zámečník Praha", vyskočí na vás pohotovost mezi prvními. Ne ale proto, že by byla nejlépe hodnocená. "Je to proto, že si to zaplatili. Nalili dost peněz do toho, aby se zobrazovali na této pozici," vysvětlil IT expert Miloslav Lujka.

[chooze:article;value:469693]

Prvním varovným signálem by měl být chybějící ceník. "Pokud spotřebitel nebyl s tou cenou seznámen a nebyla mu záměrně předložena, je to porušení zákona o cenách," přiblížil vedoucí právního oddělení společnosti dTest Petr Šmelhaus.

Cenový strop ale jinak stanoven není. I kdyby si tak zámečník řekl za otevření dveří milion a klient mu ho dobrovolně dal, nikdo s tím nic nenadělá. Jenže jestli lidé platili přemrštěné částky dobrovolně, je otázka. Někteří tvrdí, že na ně zámečníci vyvíjeli dost nepříjemný nátlak.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.