Představitel 007 je vášnivým malířem. Ke kulatinám si Brosnan dal výstavu

Místo pistole malířský štětec. Svou první sólovou výstavu pojmenoval hollywoodský herec "So many dreams", což v překladu znamená "Tolik snů". Podle jeho slov jde o milostný příběh, který se začal psát s jeho první manželkou Cassandrou Harrisovou.

"Začal jsem malovat okolo roku 1987. Manželce tehdy diagnostikovali rakovinu vaječníků. A to bylo opravdu velmi, velmi těžké. Tato nemoc vytvoří obrovskou trhlinu a jizvu ve vašem srdci a ve vaší psychice. A jedné noci jsem prostě vstal a začal malovat prsty," vysvětlil Brosnan.

[chooze:article;value:482899]

Malování Brosnanovi pomáhalo, zatímco se jeho milovaná žena vzpamatovávala z chemoterapií. Své nemoci nakonec podlehla v roce 1991. A i když si herec malování začal osvojovat během jednoho z nejnáročnějších období svého života, říká, že mu tento koníček přináší hlavně radost. Výstavu daroval sám sobě k 70. narozeninám.

"Je to takový můj vlastní narozeninový dárek ode mě pro mě. Sebrat odvahu a říct: 'Pojďte se podívat na má umělecká díla.' Ale ještě o sobě nechci říkat, že jsem malířem. Chce to čas. Stejně jako být hercem," je přesvědčený Brosnan.

Malování se teď už pravděpodobně věnuje víc než herectví. Oba koníčky ale od sebe úplně oddělit nelze. Zahraniční média píší, že se Brosnan díky výstavě ukáže veřejnosti ve své zatím nejintimnější roli.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.