PŘEHLED: Chorvatsko zdražuje. Za ubytování nejvíc zaplatíte ve Splitu

[chooze:gallery;value:31265]

Istrie

Istrijský poloostrov každý rok navštíví skoro tři miliony turistů a velká část z nich přijíždí z Česka. Týdenní ubytování v apartmánu stojí rodinu s dvěma dětmi, které vystačí jeden pokoj s manželskou posteli a rozkládacím gaučem, v průměru 12 tisíc korun. 

Ubytování pro rodiny, které chtějí strávit dovolenou v pokojích, kde jsou děti oddělené od dospělých, si připlatí ještě víc. Tam se cena průměrně pohybuje v přepočtu okolo 16 až 17 tisíc korun. 

Noc v hotelu u pláže také nestojí málo. Za týden ve velkém pokoji zaplatíte mnohde i v přepočtu 20 tisíc korun.

[chooze:article;value:499049]

Pro mnoho lidí je dovolená u moře spojená i s tím, že nemusí vařit a na večeři si zajdou do hezké restaurace. Například za velkou pizzu ve většině restaurací zaplatíte okolo 12 euro (asi 280 korun). Pokud si tedy každý den po celý týden koupíte večeři v restauraci, utratíte za celou čtyřčlennou rodinu okolo 8 000 týdně jen za večeři.

Jenom za večeře a ubytování si tedy musíte připravit na týden dovolené aspoň 20 tisíc korun. K tomu ale musíte připočíst i cenu cesty, další jídla a tak dále.

Oblíbené ostrovy

Oblíbená je také Kvarneská riviéra a hlavně ostrovy Cres, Krk, Rab a Pag, které jsou také součástí Kvarneru. Například na Krku najdete to nejlevnější rodinné ubytování v apartmánu v průměru za deset tisíc korun za týden. Za větší si připlatíte asi tři tisíce korun.

Velký pokoj na hotelu najdete například na hotelu Rab i za v přepočtu asi 12 tisíc na týden, některé jsou ale výrazně dražší. Připlatit si můžete například za výhled na moře.

Velkou pizzu seženete například na Krku za v přepočtu asi 180 korun. Pokud si ji tedy budete na večeři kupovat každý den, za celou rodinu utratíte něco přes 5 000 korun.

Dohromady se tedy dá s rodinou příjemně strávit dovolená za asi 15 tisíc korun. K tomu se ale musí přičíst i další náklady.

Střední Dalmácie

Poměrně drahá je v Chorvatsku i Dalmácie, do které spadají například Split nebo Makarská. Za apartmán s postelí a rozkládacím gaučem zaplatíte na týden v průměru ve Splitu přibližně 13 tisíc. Na Makarské se podobný apartmán dá sehnat za v průměru 12 tisíc korun. Za mírně větší si v obou případech zaplatíte asi dva tisíce korun.

Velký pokoj bude stát na týden v průměru na Makarské asi 20 tisíc korun. Ve Splitu vás vyjde na v průměru asi 22 500 korun.

Vzhledem k tomu, že se jedná o turisticky velmi oblíbenou lokalitu, musíte se připravit na to, že za večeři si připlatíte. Podobně jako v Istrii vyjde v průměru na asi 280 korun.

[chooze:article;value:500142]

Jižní Dalmácie

Na jihu Dalmácie se nachází například město Dubrovník. Tam seženete apartmán za v průměru přibližně 11 tisíc korun za týden. Za mírně větší si připlatíte dva až tři tisíce korun. Velký hotelový pokoj vejde na přibližně 20 tisíc korun. 

Připlatit si budete muset i za pizzu, jelikož se stejně jako u střední Dalmácie jedná o oblíbený cíl turistů. Pizzu v restauracích na pobřeží koupíte za v přepočtu 300 korun. Za týden tedy utratíte jenom za večeře skoro 9 000 korun za rodinu.

Ve srovnání si tedy jižní Dalmácie vede podobně jako ta střední. Dovolená se tam jenom za večeře a ubytování prodraží na asi 20 tisíc korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.