PŘEHLED: Desítky zavřených restaurací. Inspekce odhalila otřesné podmínky

[chooze:gallery;value:34789]

Inspektoři za poslední rok museli kvůli špatné hygienické situaci zavřít přes 30 restaurací. Problémy se navíc často opakují. Pravidelně jde o zanedbaný úklid, mrtvé hlodavce a jejich trus nebo plíseň na stropě.

Posledním příkladem je indická restaurace TANDOOR na Žižkově náměstí v Táboře. Tam si inspektoři stěžovali hlavně na nepořádek, nevhodně skladované potraviny a hmyzí škůdce. Do pátku ještě tuto restauraci nezavřeli.

Většinu ze zavřených podniků otevřeli znovu po pár dnech. Někde museli zavřít pouze například kuchyň, zbytek nechali otevřený. 

[chooze:article;value:541073]

Všechny zavřené podniky zveřejňuje inspekce na stránkách potravinynapranyri.cz. Uzavřeny bývají do doby, než provozovatelé odstraní potíže, na které SZPI upozornila. Otevřené bývají až po další kontrole, která zjistí, jestli už je všechno v pořádku.

"Vždy je uložený termín, dokdy se musí nedostatky odstranit. Subjekty jsou ekonomicky motivované. Často i před tímto termínem oznámí, že nedostatky už odstranily," vysvětlil už dříve mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Ceny obědů v restauracích vzrostly, o zákazníky přesto nepřišly (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.