PŘEHLED: Kam vyrazit na dovolenou na Baltu. 10 nejlepších polských letovisek

[chooze:gallery;value:36428]

Pláže na Baltu představují zajímavou alternativu těch jihoevropských, a to zvláště v době, kdy středomořské destinace sužují vlny veder. I čeští turisté tam vyrážejí stále častěji, a to zejména do Polska, kde je lákají i příznivé ceny. Jen během loňského roku podle webu lidovky.cz do země zamířilo 351 tisíc českých turistů.

Polský zpravodajský web Onet nyní představil seznam nejatraktivnějších letovisek v Polsku, z nichž redakce TN.cz vybrala desítku nejlepších. Hlavními kritérii byla krása a kvalita pláže (až 50 bodů), dále infrastruktura, kam patřila kvalita gastronomie (10 bodů), kvalita ubytování (10 bodů) a dopravní dostupnost (10 bodů).

Dalších 20 bodů pak mohla letoviska získat v kategorii atrakce, která zahrnuje aktivity v letovisku i zajímavosti k navštívení v okolí. Hodnotil se také vzhled letoviska, jeho upravenost i atmosféra, a to maximálně pěti body.

[chooze:article;value:561658]

Na první příčce se umístilo město Świnoujście, česky Svinoústí či Ústí nad Svinou s 98 body, těsně za ním pak Kołobrzeg, česky Kolobřeh, s 97 body a třetí se umístila Ustka s 96,5 body. Následoval Sopot (česky Sopoty), Łeba, Darłowo, Gdaňsk, Gdynia (česky Gdyně), Hel a Krynica Morska.

První tři letoviska jsou podle Polaků také nejdražší. Cílí totiž hlavně na turisty z Německa. Přívětivými cenami pak prý naopak vynikají například Darłowo a Łeba.

Nákupy zásob na dovolenou se nevyplácí. Lepší je nakupovat rovnou na místě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.