Přehled: O dětské kroužky je obří zájem. Rychle se už plní místa na příští školní rok

​V Praze nabízí desítky kroužků například Hobby centrum 4. Pro nejmenší děti a jejich rodiče nabízí lekce keramiky nebo třeba hodinu lidových tanečků a zpívánek, která je určena pro děti ve věku od tří do pěti let. Pro starší jsou volná místa na lekcích street dance nebo třeba badmintonu.

V Praze 7 v domě dětí a mládeže si přijdou na své děti, které mají rády přírodu. Kroužek Savci hlásí už jen pár volných míst a je určený pro všechny mladé chovatele. Lákavý je i kroužek 3D tisku, který spojuje tvořivost a moderní technologie.

V DDM Stodůlky se mohou děti vzdělávat o životním prostředí na kroužku recyklace. Na hodinách oživí staré materiály, ze kterých vyrobí košíky, zvonkohry a třeba i hračky. Volná místa hlásí i kroužek věnovaný indickému tanci zvaný "Bollywood".

[chooze:article;value:557677]

Dům dětí a mládeže Benešov nově otevírá kroužek háčkování, o který měly projevit zájem samy děti. Volno je i na stolním tenisu, keramice nebo sportovně střeleckém kroužku. Pro začátečníky se otevře i kroužek rybářství.

V Rakovníku nabízí dům dětí a mládeže astronomický kroužek, který je zaměřený na získávání teoretických i praktických dovedností s astronomickými tématy. Kromě planet se děti naučí třeba i to, jak se skládá dalekohled.

A třeba v Kralupech nad Vltavou můžete děti přihlásit například do kroužku robotiky, muzikálového zpěvu, deskových her nebo latinskoamerických tanců. Tamní dům dětí a mládeže nabízí kroužky pro děti předškolního i školního věku.

​V Českých Budějovicích si na své přijdou milovníci akrobacie na lekci Acro Dance. Tamní dům dětí a mládeže nabízí i sportovní oddíl bojového umění zaměřený na rozvoj osobnosti a duševní rovnováhy.

Český Krumlov zase hlásí volná místa na kroužku automodelářů nebo třeba baletek. Další místa má i geocaching nebo kroužek deskových her. Volno je i na lekcích hip hopu, karate a keramiky.

[chooze:article;value:557958]

​Dům dětí a mládeže v Karlových Varech má poslední dvě volná místa v kroužku Blešky, který se věnuje folklóru a propojuje tanec a zpěv. V nabídce jsou i lekce bubnování, deskových her, flétny i angličtiny.

DDM Sova Cheb má ještě volno v akvaristickém kroužku, kde se děti učí pečovat o terarijní a akvarijní živočichy. Fotografický kroužek zase naučí děti teorii i praxi v oboru a poslední dvě místa má i jezdecký kroužek Hrátky v sedle.

​Pestrou škálu kroužků má i DDM Větrník. Pro nadšence do přírody nabízí botanický kroužek, pro sportovce lekce dodgeballu a kroužek má i pro milovníky fotografování. Nabízí i hodiny gymnastiky, jógy nebo lehké atletiky.

DDM Vikýř v Jablonci nad Nisou má kroužek airsoftu, cukrářství nebo třeba flétny. Nabízí ale také Hlánohrátky, které jsou určené pro tvořivé nejmenší děti. Pro ty starší pak má volná místa ještě na kroužku barmanství.

[chooze:article;value:557483]

DDM Hlučín nabízí pro školní děti kroužek kamínkování, kde se děti zabaví malováním na kamínky. Zajímavým kroužkem je i moderní kaligrafie nebo kresba specializovaná na zátiší k portrétu. Pro menší děti otevírá i rybářskou školičku.

V Bohumíně zase nabízí kroužky jak se sportovním, tak i technickým, tanečním či přírodovědeckým zaměřením. Děti se mohou přihlásit například na badminton, robotiku, flétnu nebo třeba na kroužek Malý zahradník.

​V DDM Olomouc razí heslo "volný čas na přání" a podle toho i vypadá nabídka jejich kroužků, ve které si vybere snad každý. Volná místa má například aerobik, dramaťák, futsal nebo třeba historický šerm.

Ve Šternberku nabízí hudební kroužek se zaměřením na klavír i další hudební nástroje. V nabídce stále mají třeba i včelařský nebo rybářský kroužek a také třeba chovatelský kroužek pro nejmenší.

[chooze:article;value:556929]

Beta v Pardubicích má volná místa na kroužku herectví i kytary pro začátečníky i pokročilé. Pro milovníky dobrého jídla nabízí i kroužek pečení a vaření a pro malé parádnice má kroužek Šití pro dívky.

V Chrudimi se děti mohou nechat vtáhnout do známé hry Dračák, kterou nabízí stejnojmenný kroužek. Tamní dům dětí a mládeže nabízí i kurz kejklování, historického šermu nebo třeba vyrábění šperků.

​​Středisko volného času Radovánek má volno na přípravce disco dance pro malé tanečníky ve věku pět až osm let. Další místa mají i v dramaťáku, glazování a několika kroužcích se zaměřením na florbal.

Dům dětí a mládeže Stod si na příští školní rok pro děti připravil kroužek in-line bruslí, volejbalu nebo třeba vaření. Volná místa mají i na kroužku střelby vzduchovkou, tanci nebo třeba keramice.

[chooze:article;value:557003]

​Dům dětí a mládeže v Ústí nad Labem připravil pro děti nový výtvarný kroužek. Pro děti i dospělé je otevřena i lekce analogového fotografování nebo třeba hry na bicí. V nabídce je i sportovně a pohybově zaměřený kroužek Brontosaurus pro děti od šesti do 14 let.

V Teplicích jsou volná místa v kroužku 3D tisku, fit dance, florbalu i hry na flétnu. Holčičky by mohl zaujmout Dívčí klub, ve kterém vyzkouší různé hry, soutěže, hlavolamy, třpytivá tetování i výtvarné dílny.

​Dům dětí a mládeže v Pelhřimově má v nabídce výtvarný kroužek s názvem Ateliér studijní malby. Pokud by se k dětem chtěli přidat i jejich rodiče, mohou se společně přihlásit na cvičení. Volná místa mají i v dílničce pro nejmenší.

DDM Jihlava má volno na akvaristice, uměleckém ateliéru, dance aerobiku, elektronice nebo třeba flétně. Pro budoucí virtuózy je k mání i individuální hra na keyboard. A pro nadšence do létání má volno i kroužek leteckých modelářů.

Astra ve Zlíně pořádá nábor na lekce street dance i break dance. Volno má i kroužek bowlingu nebo třeba digitální kresby. Pro milovníky pejsků mají posledních pár volných míst i na agilitách.

DDM Pastelka v Uherském Ostrohu má volno na józe, hudební přípravce, a dokonce i na lego kroužku. Další místa ještě stále jsou i na kroužku ukulele, keramice nebo dinosauřím kroužku, který je určen pro všechny, kteří mají rádi dinosaury.

Jak vést děti ke zdravé soutěživosti, aby si jako dospělí nešli po krku? Poradíme:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.