PŘEHLED: Sezona samosběrů nekončí! Na řadě míst si natrháte čerstvou zeleninu

Farma Vraňany

Samosběry jsou ve Vraňanech na Mělnicku v plném proudu. Lidé si plodiny mohou přijet sami natrhat v pátek, sobotu i neděli vždy od 9:00 do 17:00. A v nabídce je celá škála zeleniny. Za kilogram cibule žluté zaplatí zájemci 15 korun, kilogram té červené pak vyjde na 20 korun. Rajčata, okurky, cukety a dýně stojí 25 korun/kilogram.

www.farmavranany.cz

Farma Dryák

Od září vždy v pátek, sobotu a neděli se lidé mohou vydat na samosběr nedaleko Slaného. Na pole v Osluchově budou moci dorazit vždy od 8:00 do 17:00. K mání budou brambory, jejichž cena je 15 korun za jeden kilogram. Bude možné také nasbírat více druhů cibule. Ta žlutá vyjde na 15 korun/kilo, za kilo té červené a šalotky pak zaplatí 20 korun.

www.farmadryak.cz

[chooze:article;value:516822]

Smetanův statek

Pravidelně od pátku 1. 9. začnou pořádat samosběry na statku v Hradci Králové ve Svobodných Dvorech. Lidé budou moci dorazit ve středu, v pátek a sobotu vždy od 8:30 do 11:00. Zájemci si mohou přijet nasbírat brambory (10 korun/kilogram) a cibuli (12 korun/kilogram).

www.penzion-smetanuv-statek.cz

Statek Malejov

Pokud se předem domluvíte, můžete vyrazit na samosběr velkých okurek určených na salát nebo ke kvašení na statek v Zámrsku na Orlickoústecku. Cena za kilogram je 20 korun. Objednat se lidé mohou na telefonním čísle 777 024 550.

www.statek-malejov.cz

Klička Osík

Na Svitavsku zahájí brzy samosběr cibule ve firmě Klička v Osíku. Majitelé předpokládají start příští týden. Přesné termíny i cenu ale ještě plánují upřesnit.

www.klicka-osik.cz

Samosběr zeleniny Vojnice

Na farmě Ladislava Kašpara ve Vojnicích na Olomoucku si můžete vybrat hned z několika druhů zeleniny. Přijet si nasbírat plodiny mohou lidé v sobotu i neděli od 9:00 do 18:00. K dispozici budou dýně, rajčata, patisony, mrkev i petržel. Kompletní ceník je k dispozici na webu.

www.samosberzeleninyolomoucvojnice.cz

[chooze:article;value:502139]

Farma Blatec

V polovině září odstartuje samosběr brambor v Blatci na Olomoucku. Podrobnější informace farma upřesní na facebooku.

Sbírání brambor v Božicích

Samosběr brambor, odrůdy Agrie, na uskladnění v Božicích na Znojemsku nabízí majitel za 13 korun za kilogram. Bližší informace se zájemci dozví na čísle 721 730 604.

Farma Lička

Každoročně probíhá samosběr zeleniny také na farmě v Sedlnicích na Novojičínsku. Nasbírat si tam lidé mohou nejrůznější druhy. Veškeré informace zájemci naleznou na webu.

www.farmalicka.cz

Samosběr zeleniny na Olomoucku se vymkl kontrole. Více se dozvíte v následující reportáži (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.