PŘEHLED: Zájem o dětské tábory je obří. Někde už zbývají poslední místa

​SPV Dužiny

Na dvoutýdenní dobrodružství v džungli láká letní dětský tábor v Miličíně. Pro mladé dobrodruhy ve věku 6 až 17 let je připraven bohatý program. "Z celkové kapacity téměř 140 míst zbývají pouze čtyři volná," řekla provozovatelka Eva. Tábor stojí 6 490 Kč.

Dětský tábor Čmelák

Tábořiště v hezké přírodě mimo civilizaci – to nabízí letní dětský tábor Čmelák. "Celý tábor lemuje z jedné strany řeka Sázava, která nám během letních dnů skýtá příjemnou úlevu od horka, a z druhé strany jehličnatý les. Je to okolí přesně stvořené pro táborové vyžití," popisuje. Pro děti je připravena celotáborová hra s názvem Kouzelnický svět Harryho Pottera. Za 14denní pobyt utratíte 7 150 Kč či 7 390 v závislosti na turnusu.

Expedice Darwin

Tábor se zaměřením na zábavu a vzdělání nabízí Expedice Darwin. "Naši odborní lektoři a vášniví vědci vás provedou fascinujícím světem fyziky, chemie, biologie, ekologie a dovednostmi přežití v přírodě," láká zájemce. Týden stojí 7 500 Kč.

[chooze:article;value:551629]

Letní dětský tábor Albeř 

Sportovní tábor v malebné jihočeské Albeři má přizpůsobený program pro menší a starší děti. "Na malé louce, kam jezdí menší děti, máme zhruba deset volných míst, podobně je na tom i velká louka," řekl hlavní vedoucí Lukáš Frantál. Kromě sportovních aktivit na děti čeká táborová hra, puťák i vodní radovánky v Osice. Tábor trvá dva týdny a stojí 8 300 korun pro děti z malé louky a 10 400 korun pro velkou louku.

Action Camp

Tábor Action Camp je určen pro děti ve věku 14 až 17 let a nachází se v obci Varvažov v okrese Písek. Děti láká na léto plné aktivit, výletů, sportovních disciplín a neustálého pohybu. V plánu jsou cyklovýlety, puťák i velký vodácký výlet. Cena za týden je 6 990 korun.

Tábor Velké Skaliny

V Jihočeském kraji se pořádá i tábor Velké Skaliny. Nabízí dvoutýdenní programy s táborovými hrami na témata, která mezi dětmi aktuálně letí. Realizuje také speciální termín pro celiaky. Cena se pohybuje mezi 6 490 až 7 190 Kč v závislosti na konkrétním turnusu.

​Dětský tábor Pražanka

Dětský tábor Pražanka se pyšní více než půlstoletou historií. Dětem nabízí chatkový areál v krásné přírodě na úpatí CHKO Brdy. Kromě běžných táborových aktivit pro děti chystá i letní kino. Cena za 14 dní je 9 590 korun, k dispozici jsou ale i kratší turnusy.

Klasický tábor Bezdružice

V Plzeňském kraji mohou děti zamířit i na Klasický tábor Bezdružice. "Každého turnusu se účastní v průměru 50 dětí různého věku a zájmů," uvádí organizace, která si za týdenní pobyt účtuje 6 590 Kč. Dětem nabídne výtvarné a pracovní dílny i bohaté sportovní aktivity.

Tábor Rabštejn

Možností je i Tábor Rabštejn. Kapacita tábora je 44 dětí, turnusů je ale více. "Tábor je zaměřen na vedení dětí k samostatnosti, poznávání přírody a rozvíjení sportovní zdatnosti," uvádí na svých stránkách. Připravena je táborová hra, celodenní výlety, puťáky, karneval i táboráky.

[chooze:article;value:551912]

​Lukostřelecký tábor

Tábor s výukou tradiční lukostřelby je vhodný pro začínající i pokročilé lukostřelce. Pro děti připravuje kolektivní, sportovní i terénní hry a na stránkách uvádí, že je vhodný pro fyzicky a psychicky zdatné dítě. Cena zhruba dvoutýdenního tábora je 5 700 Kč.

Tábor na středověkém hradě

Neobvyklý zážitek na středověkém hradě – to nabízí letní zážitkový tábor, který se tradičně pořádá v pevnosti Hauenštejn. "Spát neboli ložírovat budeme v hradních v komnatách. Jsou prostorné a vícelůžkové zvlášť pro rytíře a zvlášť pro princezny," uvádí na stránkách. Cena je 5 500 korun a v plánu jsou dva týdenní turnusy.

Wakan Topa

Na léto ve světě Pána prstenů láká tábor organizace Wakan Topa. Dětem nabídne soutěže a hry, hraní na nástroje a zpěv, výrobu košíků, svící, keramiky a kožených výrobků. Každý účastník bude mít také možnost se svézt na koni a případně se i naučit základy jezdeckých dovedností. Cena za dvoutýdenní pobyt je 8 600 korun.

​Čambušáček

V Ústeckém kraji má volno například tábor Čambušáček. "Děti se na táboře mohou těšit na bohatý a rozmanitý program, který zahrnuje večerní táboráky, diskotéky, bojovku," láká. Cena za dvoutýdenní program je 6 990 korun a vyhlášených je hned několik turnusů.

Dívčí tábor na zámku

Jak již název napovídá, tábor je učen pro všechny dívky od 6 do 12 let, které se rády cítí jako princezny. Nabízí kreativní hry a bezpečné pohádkové prostředí. Turnusů je více, a to jak týdenních, tak i dvoutýdenních. Pokud chcete svou malou princeznu poslat na tento tábor, připravte si 7 440 za týdenní pobyt a 11 490 za dvoutýdenní pobyt. 

Teletábor

Na Teletáboru se děti vydají do Wonkovy čokoládovny. Vyrazí za dobrodružstvím, naučí se trochu umpa-lumpovsky a hlavně poznají Willyho Wonku. Areál se nachází v zalesněné krajině Lužických hor na pomezí Českého Švýcarska. Dvoutýdenní pobyt stojí 9 600 korun. 

[chooze:article;value:547830]

​Tábor na koních

Společnost Sindibád pořádá v Libereckém kraji tábor na koních. Pojme 30 dětí ve věku 7 až 18 let. V blízkosti tábora je vybudována ohrada pro 15členné stádo koní. Na nich účastníci nejen jezdí, ale učí se o ně i pečovat. Cena tábora je stanovena na 7 470 korun a na výběr je z několika týdenních turnusů.

Taneční tábor v Kořenově

Pokud vaše dítě koně zrovna nelákají, možná ho zaujme taneční tábor v Kořenově. Zaměřuje se na moderní tanec a je vhodný jak pro úplné začátečníky, tak i pro pokročilé. Zbývají ale místa už jen na dvou turnusech, které se rychle plní. Cena za týdenní pobyt je 5 990 Kč.

Flexi tábor

A pokud jste si nevybrali koně ani tanec, možná vás zaujme Flexi tábor, který se pyšní tím, že dokáže uspokojit i ty nejnáročnější účastníky. "U tohoto typu tábora si mohou účastníci sestavit program čistě podle sebe, svých zájmů a preferencí, aniž by se rozhodovali, jestli je bude víc bavit tančit, sportovat, nebo dát prostor své fantazii v rámci výtvarných lekcí. Budou si moci totiž vyzkoušet úplně všechno," uvádí. Týdenní pobyt vyjde na 5 990 Kč.

​Klasický tábor v Krkonoších

Klasický tábor v Krkonoších je vhodný pro děti ve věku od 8 do 18 let a nabízí týden plný aktivit, her a výletů s důrazem na poznávání krkonošské přírody. Během dne se hrají hry, sportuje se a část tábora se věnuje i turistice. Cena je 6 290 Kč.

Rybářský tábor

Pokud je vaše dítě vášnivým rybářem, bude pro něj tábor v Holíně tím pravým. Sportovně rybářský tábor v Českém ráji zve všechny příznivce sportovního rybolovu na soukromou rybářskou farmu, která se nachází na pokraji lesa, pouze kilometr od vstupní brány do Prachovských skal. Cena za týden je 6 900 Kč.

Víceaktivitový tábor

Víceaktivitový tradiční dětský tábor pořádaný v Ruprechticích v CHKO Broumovsko je určen pro děti ve věku 6 až 16 let. Děti láká hlavně na bazén s 60metrovou skluzavkou, diskotéky, drobné i větší hry, táboráky i kouzelníky. Cena je 8 500 korun a tábor trvá dva týdny.

[chooze:article;value:551757]

​Dračí skála

Hned několik 15denních letních turnusů nabízí tábor na Dračí skále. Prezentuje se jako tradiční tábor a dětem nabízí oddílové a celotáborové hry a plný program. V areálu jsou chatky, bazén, a dokonce i sauna, horolezecká stěna a hrad. Pobyt na táboře vyjde na 7 551 korun.

Eldorádo

Letní tábor Eldorádo se pořádá v areálu Horní Bradlo poblíž sečské přehrady. Letošní táborovou hru zaměřuje na populární hru Mario, kterého ohrožuje neznámý záporák. "Potřebujeme hrdinný tým, který zvládne neznámého záporáka zastavit. Troufneš si splnit tuto misi?" ptá se potencionálních táborníků. Za čtrnáctidenní pobyt si účtuje 5 500 Kč.

Letní škola mladých včelařů

Netradičním táborem je dozajista i Letní škola mladých včelařů. "Naučíme se zpracovávat některé včelí produkty. Dozvíme se, jak to funguje ve včelím úle. Seznámíme se s chovem včel," popisuje s tím, že pobyt je vhodný pro děti, které nikdy nevčelařily. Týdenní pobyt stojí 3 500 a zbývají už jen čtyři volná místa.

​Kalich

Letní tábor Kalich organizuje hned několik typů táborů, a dítě si tak může vybrat ten, který mu bude nejvíce sedět. "Turnusy jsou pro děti od 6 do 15 let, kde se zaměřujeme na letní sportovní aktivity, poznávání přírody a turistiku," vysvětluje na svých stránkách.

Anglický tábor Daňkovice

Letní tábor Daňkovice poskytuje dětem jedinečnou možnost zdokonalit se v angličtině, a to přímo s rodilými mluvčími. Zaměřuje se na intenzivní komunikaci a nabízí interaktivní výukové metody a zábavné aktivity. "Naši lektoři vám pomohou nejen s jazykovým vývojem, ale také vytvoří příležitost k budování nových přátelství a poznávání různých kultur," vyjmenovává. Cena za týdenní pobyt je 11 305 Kč.

Airsoftový tábor

Dalším z táborů pořádaným v Kraji Vysočina je airsoftový tábor v Náměšti nad Oslavou. Týden stojí 6 590 Kč a každoročně se ho účastní zhruba 70 dětí. "Děti jsou rozděleny do airsoftových čet dle zkušeností s airsoftem tak, aby byly oddíly vždy vyrovnané a mohly proti sobě rovnocenně hrát," vysvětluje vedení na svých stránkách.

[chooze:article;value:551489]

Letní tábor Peksův mlýn​

Letní tábor Peksův mlýn leží v zalesněném údolí řeky Želetavky u vranovské přehrady. Dětem slouží už od roku 1978 a nabízí areál s kapacitou pro 100 dětí, bazén, volejbalové i fotbalové hřiště, stolní tenis i pramice na přehradě. Cena za dvoutýdenní pobyt je 5 900 Kč.

Tábor se zaměřením na plavání

Pokud má vaše dítě rádo plavání, pohyb a spoustu her, dost možná pro něj bude sportovní tábor se zaměřením na plavání tím pravým. Pořádá ho Plavecká škola Krokodýl a nabízí více termínů. Chybět nebude ani táborák a samozřejmě odměny a medaile. Cena za týdenní pobyt je 3 690 korun.

Tábor Krokodýl

Tábor Krokodýl pořádá letos dva turnusy, jeden na téma Piráti z Karibiku a druhý zaměří na výpravu do pravěku. Cena osmidenního pobytu činí 5 980 Kč a zahrnuje stravu šestkrát denně, každodenní výběr z workshopů a kvalitní táborové středisko.

Třicítka a Dvojka

Turistický oddíl mládeže Třicítka a Dívčí Dvojka každoročně pořádá 18denní tábor jen asi čtyři kilometry od obce Sloup. Je určen pro děti se zájmem o táboření v divoké přírodě a plný sportovních, naučných i bojových her a soutěží. Cena je 7 300 korun.

​Chatový tábor Kosov

Chatový tábor Kosov u Zábřeha na Moravě letos chystá výpravu na severní pól. Bájné a nebezpečné cesty jsou opředeny legendami. "Co čeká na konci náročné cesty nás? Rozhodli jsme se to zjistit a hledáme další členy výpravy," láká táborníky. Cena za týden je 6 150 korun.

Sportovní tábor

Sportovní tábor v Moravském Berouně je určen pro všechny děti, které mají rády sport a věnují se mu na jakékoliv úrovni. Během týdenního pobytu nechybí hry, soutěže ani diskotéky. Pobyt trvá týden, turnusů je více a stojí v rozmezí od 4 990 do 5 590 korun.

Taneční tábor

Tábor zaměřený na moderní tanec je vhodný pro úplné začátečníky i pokročilejší tanečníky. Soustředí se na street dance a lekce vedou zkušení tanečníci z předních českých tanečních škol. Týdenní pobyt stojí 5 590 Kč.

[chooze:article;value:551225]

​Jezdecký tábor

Jezdecký tábor s výukou jízdy na koni se pořádá už 22 let. Celý týdenní pobyt se točí kolem koní, na kterých se děti učí jezdit, chápat je a pomáhají i prací kolem nich. Během poledne také probíhá výuka teorie. Cena je 6 550 korun.

Výtvarný tábor v Kunčicích pod Ondřejníkem

Výtvarný tábor je určený pro děti, jejichž hlavním zájmem je estetická tvorba. Výtvarné dílny budou probíhat pod vedením vedoucích, kteří se výtvarné výchově na táborech věnují již několik let. Cena za týdenní pobyt činí 5 590 korun.

Panda Fanda

Ve Spálovském mlýně se první prázdninový týden koná letní tábor Panda Fanda. Dětem nabídne čtyřlůžkové chatky. Tábor pro děti a mládež má všeobecné zaměření a za týdenní pobyt zaplatíte 5 990 Kč. Organizace 7Kostka, která jej pořádá, nabízí i tábor s tématikou legendární pohádky Kniha džunglí. Jeho cena je 4 600 Kč.

Věčná hra na dobrodružství 2024

Agentura Fantazie pořádá tábor, během kterého se děti snaží rozluštit zápletku. "Indicie k řešení získávají pomocí her zaměřených nejen na nejlepší fyzický výkon, ale také na znalosti, kreativitu, schopnost dětí všímat si svého okolí a v neposlední řadě na týmovou spolupráci," uvádí. Týdenní pobyt vyjde na 6 800 Kč.

Letní pobytový tábor Ondráš

I letos se koná tábor Ondráš, jehož tématem tentokrát budou trosečníci. "Bude nás čekat velká dobrodružná pouť, skvělé hry, zábava s kamarády a mnoho dalšího," vzkazuje zájemcům. Cena za 12denní pobyt je 6 900 Kč.

Tábor pro rodiče s dětmi

Pokud chcete vyrazit na tábor se svou ratolestí, máte možnost. Tábor je určen pro děti od 2,5 do 10 let a jednoho jejich rodiče, prarodiče či zákonného zástupce. Na programu jsou soutěže, sportovní aktivity, karneval i výtvarné dílny. Cena tábora je od 6 499 korun a pobyt trvá zhruba týden.

Poslední šance přihlásit děti na letní tábor. Většina už má skoro obsazeno (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.