Překvapení na Ukrajině. Na návštěvu přijela britská vévodkyně

[chooze:gallery;value:35735]

​​​Nečekaná návštěva z Velké Británie dorazila na válkou zmítanou Ukrajinu. Vévodkyně z Edinburghu Sophie se v pondělí setkala s prezidentem Volodymyrem Zelenským a jeho manželkou Olenou, uvedl deník Daily Mail.

Devětapadesátiletá vévodkyně je manželkou prince Edwarda, nejmladšího bratra krále Karla III. Sophie dorazila na Ukrajinu jménem britského ministerstva zahraničí. Prezidentskému páru během setkání vévodkyně předala soukromý vzkaz od krále Karla III. a diskutovala o podpoře obětí sexuálního násilí v konfliktech, uvedla BBC

Vévodkyně během své návštěvy mimo jiné zkritizovala vojáky, kteří se dopouští sexuálních útoků. Sophie to řekla po setkání s přeživšími ruské invaze. Matka dvou dětí také uvedla, že je vděčná za "upřímnost" a "otevřenost", jež projevily ženy, se kterými hovořila. "Ženy a dívky platí nejvyšší cenu. Znásilnění se používá k ponižování, pokořování a ničení," uvedla v Kyjevě. 

[chooze:article;value:470044]

​Během své návštěvy také vzdala úctu těm, kteří byli zavražděni, a zejména více než 450 lidem, kteří byli brutálně zabiti během masakru ve městě Buča. Právě návštěva tohoto místa na vévodkyni zanechala silný dojem a bylo vidět, že s ní cloumají emoce.

Podle britských médií vévodkyně jako vůbec první člen královské rodiny, který navštívil Ukrajinu od začátku Putinovy války, chtěla zejména "ukázat svou solidaritu s muži, ženami a dětmi postiženými ruskou invazí“.

Na Ukrajinu mezitím nadále dopadaly ruské rakety. Jenom během masivního útoku na Oděsu údajně zemřelo nejméně 5 lidí a přes 30 jich je zraněných.

"Bylo zraněno několik dětí. Pětiletá dívka s pohmožděným hrudníkem, šestnáctiletý mladík ve středně těžkém stavu a další," informoval náčelník regionální vojenské správy Oleh Kiper.

Terčem útoku se stal i Palác studentů přezdívaný Zámek Harryho Pottera, který slouží jako soukromá právnická škola.

Ukrajinské armádě se teď moc nedaří. Kvůli hloupé chybě udělali Rusové velký pokrok:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.