Překvapení v bytě na Sokolovsku. Zničehonic se tam objevil had

Velké překvapení zažil obyvatel bytu na Sokolovsku. Ve středu dopoledne v něm totiž našel hada, přestože žádné takové zvíře nechová. Na místo okamžitě přivolal hasiče.

"O pomoc s odchytem hada v bytě byli požádáni hasiči ve středu dopoledne v Rotavě. Uživatel bytu nevěděl, o jakého hada se jedná ani jak se tam dostal," popsali hasiči Karlovarského kraje na facebooku. Nebylo navíc ani jasné, zda není had jedovatý.

Podle herpetologa Petra Baleje ale had nebyl nebezpečný. Šlo totiž o mládě korálovky sedlaté (Lampropeltis triangulum). "Je to běžně chovaný nejedovatý had," uvedl odborník pro TN.cz. Svým zbarvením však připomíná silně jedovatého korálovce. 

Hasiči si poradili

Odchyt hadů sice nepatří mezi běžnou agendu hasičů, ale přesto jsou na manipulaci s podobnými zvířaty pravidelně školeni. Hasičům se i díky tomu podařilo zvíře v pořádku odchytit a chystali se ho předat do záchranné stanice.

[chooze:article;value:543255]

​Chvíli předtím se na místo ale dostavila majitelka hada, která zvíře hledala. Svého mazlíčka si převzala, a nebyl tak nutný jeho převoz.

Hasiči někdy odchytávají i pěkně rychlá selátka. Podívejte se na záběry z ledna, které připomínají grotesku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.