Překvapení v rakouském vlaku. Místo hlášení zastávek se ozval projev Hitlera

Znepokojující nahrávku poslouchali cestující v neděli v rychlíku rakouských státních drah ÖBB Railjet. Místo obvyklých oznámení se vagony rozléhal projev Adolfa Hitlera. Nechyběla ani zvolání "Heil Hitler" či "Sieg Heil".

Kromě toho bylo ve vlaku slyšet několik minut chybné a nesmyslné informace. Nebyl to první takový incident. Podle webu vienna.at rakouský dopravce nahlásil dva muže, kteří čelí trestnímu oznámení.

[chooze:article;value:500531]

​Jak upřesňuje Der Standard, podobná provokace se v rakouském vlaku opakuje už potřetí a celou záležitostí se zabývá rakouský Státní úřad pro ochranu ústavy a boj proti terorismu v Dolním Rakousku.

Podezřelí jsou údajně vidět na videozáznamu, na kterém vystupují z vlaku ve Vídni-Meidlingu. Možný důkaz předaly rakouské železnice policii.

V jednom vagonu cestoval poslanec rakouské Strany zelených David Stögmüller, který dokázal zachytit poslední vteřiny podivného hlášení mobilním telefonem.

V médiích se nejprve objevily informace, že by z incidentu mohli být podezřelí dva Češi. České ministerstvo zahraničí to ale nepotvrdilo a na dotaz TN.cz do vydání tohoto článku nereagoval ani poslanec Stögmüller.​

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.