Překvapivá reakce krále Karla po diagnóze rakoviny. Mnich promluvil

[chooze:gallery;value:31369]

​Lékaři britskému panovníkovi diagnostikovali začátkem roku rakovinu. Podle Buckinghamského paláce Karel III. zahájil okamžitě léčbu. Vyhledat měl však i spirituální pomoc. Podle britského deníku The Sun kontaktoval panovník svého dlouholetého přítele, řeckého ortodoxního mnicha Archimandrita Ephraima.

Ten mu měl v minulosti pomoci i s překonáním smrti princezny Diany. "Karel III. v sobě má duchovní sofistikovanost a vede duchovní život," prozradil podle deníku Mirror Ephraim. Ačkoliv o přátelství s panovníkem dlouho mlčel, po jeho diagnóze se rozhodl promluvit.

[chooze:article;value:542535]

"Ano, byl se mnou v kontaktu poté, co se dozvěděl o své diagnóze. Věřím, že to všechno zvládne," dodal duchovní. Karel III. ho totiž v těžkých časech požádal o podporu. "Máme velmi dobrý vztah," vysvětlil Ephraim.

Král v minulosti dokonce několikrát navštívil horu Athos, kde stojí klášter ve Vatopedi. Nedaleko něj totiž panovník vlastní i jednu ze svých nemovitostí. "Není tam žádné rozptýlení, takže může meditovat, modlit se a oddávat se starodávným rituálům," dodal zdroj. Za zmínku stojí, že Karlův otec Filip pocházel z řecké královské rodiny a v Řecku se i narodil a nedlouho žil. 

Karel III. je mimo službu. Rodina má sedm možných náhradníků (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.