Překvapivá slova Joža z Elánu: Věděl jsem, že Vašo zemře. Nešlo jen o rakovinu

[chooze:gallery;value:33047]

Po smrti Vaša Patejdla se mnozí báli, že písničky Elánu uslyší už jen z nahrávek, opak je však pravdou. V čele s frontmanem Jožo Rážem vyprodala kapela své koncerty za pouhých několik týdnů a připravila i novou píseň. Smrt kamaráda však stále skupinou hluboce rezonuje.

Jeho odchod přesto pro Joža nebyl překvapením. "Už rok dopředu jsem věděl, že se to stane, dokonce jsem ho na to i upozorňoval. Říkal jsem mu, ať zvolní. Jenomže on hrál jak blázen, bral všechny kšefty, vydělával peníze, ty pak všude rozdával, všem všechno platil a na to doplatil," vysvětlil hudebník v rozhovoru pro Blesk.

[chooze:article;value:521192]

Na jeho smrti se podle něj nepodepsala pouze zákeřná nemoc, ale právě konstantní přetěžování a vyčerpávání sebe sama. Ráž dokonce přiznal, od koho se o smrti kamaráda dozvěděl. "Od Vaša. Volal mi dva dny předtím, než zemřel, a rozloučil se," popsal zpěvák.

Přestože věděl, že se Patejdl ničí, nebylo prý v jeho silách to zastavit. "Tušil jsem to, poslední rok jsem ho velmi pozorně sledoval a viděl jsem, jak na něho všechno působí. Věděl jsem, že takto skončí, a nedalo se tomu pomoct, neboť on byl velký dobrák. To ho doběhlo a zabilo," uzavřel smutně. I přes veškeré strasti však dokázal Elán oživit.

Kapela Elán má nového člena. Její členové prozradili, kdo nahradí Vaša Patejdla (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.