Překvapivý konec pátrání. Pohřešovanou dívku našli za oceánem

Až do Spojených států vedlo pátrání polských policistů, kteří se snažili najít 16letou dívku z města Rawa Mazowiecka ležícího asi 70 km jihozápadně od Varšavy. Pátrání po ní vyhlásili rodiče v noci 30. listopadu poté, co se nevrátila od kamarádky a přestala brát telefon.

Podle portálu TVN24 dívka už delší dobu vyjadřovala přání podívat se do USA. Když proto rodiče zjistili, že doma chybí i dívčiny cestovní doklady, varovali policii, že se jejich dcera bez jejich svolení pravděpodobně rozhodla vycestovat za oceán.

A toto podezření se potvrdilo. Dívka si skutečně zvládla vyřídit elektronické povolení pro návštěvu USA a koupit si zpáteční letenku. Podle webu Fakt po tomto zjištění následovalo zběsilé pátrání policistů v letištních systémech, které potvrdilo, že mladá Polka už sedí v letadle mířícím do New Yorku.

[chooze:article;value:531184]

Tím ale práce policistů neskončila. Naopak. Měli jen tři hodiny na to, aby ji ještě na americkém letišti zastavili. Do celé věci se tak zapojila pohraniční stráž, oddělení policejního ředitelství pro mezinárodní spolupráci i polská pobočka Interpolu. Jejich snaha byla úspěšná.

"Když náctiletá slečna přistála v New Yorku, postarali se o ni zaměstnanci dopravce a pod jejich dohledem byla posazena do letadla zpět do Polska," cituje mluvčí policie Agatu Krawczykovou portál Onet. V Polsku mladá uprchlice přistála 1. prosince hodinu po poledni.

Po nebezpečné Němce na útěku pátral Interpol. Našli ji u Frýdku-Místku (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.