Premiér Fiala navštívil Mojžíř. Lidem slíbil změny, ti jim ale nevěří

Na sídlišti to vřelo, ještě než premiér dorazil. Starousedlíkům vadí hluk, špína, napadání a každodenní útoky, které prý musejí snášet. Příjezd předsedy vlády připomínal scénu z komedie. Vynořily se uklízecí čety se zbrusu novými košťaty a hory odpadu najednou putovaly do popelnic.

Sídliště nechvalně proslulo například videem, kde děti kopou do nemohoucí důchodkyně, později tam přestala dovážet pizzerie kvůli útokům na kurýry a báli se i řidiči trolejbusů. Fiala slíbil změny.

[chooze:article;value:563702]

​"Chystáme několik věcí, klíčová je úprava sociálních dávek, místo čtyř budeme mít jednu. Chceme zabránit obchodování s chudobou, aby se na tom nedalo vydělávat," sliboval Fiala.

Obyvatelé ale zůstávají skeptičtí. "Aby to nebylo jako už mockrát. Tady byla spousta ministrů a premiér Sobotka tady tenkrát byl a opravdu nikdy nám nikdo nepomohl," stěžovali si obyvatelé Mojžíře.

Sídliště se prý začalo měnit přibližně před 12 lety. Tehdy tam začali byty skupovat lidé, kteří do nich sestěhovávali sociálně slabé a nechali si od státu vyplácet nájemné. Od začátku roku tam policie a úřady evidují přes 800 přestupků a situace se prý neustále zhoršuje. Ústecký magistrát situaci začal řešit alespoň častými kontrolami majitelů bytů. Chce po nich revize a deratizace.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.