Premiér si nechává okopávat kotníky. Babiš jel jako fretka, řekla Dostálová

Dostálová stojí v čele kandidátky ANO do europarlamentu. "Máme deset jmen, definitivní podobu kandidátky určí ale až celostátní výbor hnutí. Jsou tam současní poslanci jako Jarda Bžoch, Jarka Pokorná Jermanová, máme tam europoslance Ondru Knotka, Martina Hlaváčka, Ondru Kovaříka a pak jsou tam i regionální politici, kteří mají za sebou určitou odbornou dráhu," vyjmenovala.

Hnutí ANO chce v letošních volbách do Evropského parlamentu obhájit šest mandátů, které získalo v roce 2019. "Budeme se snažit ukázat voličům, že se za Českou republiku postavíme i na půdě Evropského parlamentu. Musíme se vrátit zpět nohama na zem," řekla Dostálová.

[chooze:article;value:530359]

​"Je tady válka na Ukrajině, jsme po pandemické krizi, máme energetickou krizi a některé věci spojené s Green Dealem komplikují lidem život. Stejně tak je obrovský problém v rámci nelegální migrace. Do toho je potřeba nějak zasáhnout," popsala, na co je podle ní potřeba se zaměřit. 

K tomu podle ní patří i to, aby bylo zachováno právo veta. "Jako Česká republika jsme ho využili jednou za pana ministra Tlustého. Jinak to právo veta naopak vede ty členské státy k tomu, že sedí za jedním stolem a snaží se najít kompromisní řešení. Kdybychom ho neměli, tak nás mohou velké státy přehlasovat," míní místopředsedkyně Sněmovny.

[chooze:article;value:538886]

​Příští sobotu má hnutí ANO sněm, kde bude volit nové představenstvo. Na šéfa opět kandiduje Andrej Babiš, otázkou ale zůstává, jestli by v budoucnu měl i ambice být premiérem.

"Pan Babiš je skutečný lídr a vždycky byl, skutečně tu vládu řídil. Mám hroznou obavu z toho, že teď tady vidíme v kontrastu s ním velmi slabého pana premiéra, jehož cílem je, aby se koalice nerozhádala, a pak si nechá okopávat kotníky všude možně. Jestli do toho znovu půjde pan Babiš, to nevím. Byla bych ale ráda, protože on jel jako fretka," uzavřela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.