Premiéra Fica převezli do Bratislavy. Léčit se bude doma

[chooze:gallery;value:35894]

​Robert Fico je pravděpodobně z nejhoršího venku. Přestože 15. května utrpěl pět průstřelů tenkého střeva, ve čtvrtek večer byl letecky převezen do Bratislavy. Následně jej přepravili domů, kde se bude dále léčit, potvrdila ředitelka nemocnice v Banské Bystrici pro TA3. Podle webu tvnoviny.sk před jeho bytem legitimují novináře. Stav slovenského premiéra je stabilizovaný a začal i s rehabilitací. 

[chooze:article;value:557709]

Ještě ve čtvrtek dopoledne Fica od cesty domů dělil jediný krok. "Kdy bude moct pan premiér opustit Rooseveltovu nemocnici, rozhodne lékařské konzilium. Ale bude odcházet už do domácí ošetřovatelské péče," řekla dříve ředitelka banskobystrické nemocnice Miriam Lapuníková podle webu tvnoviny.sk. Fico si o to prý sám zažádal.

Atentátník Juraj C., který 15. května na slovenského premiéra pětkrát vystřelil ze zbraně CZ 75, je obviněný kvůli podezření ze spáchání trestného činu pokusu o úkladnou vraždu. Několik posledních dní ale tráví na psychiatrii v nemocnici trenčínského vězení. Přesný důvod není znám.

Kluci asi podcenili výcvik. Experti hodnotí chování Ficovy ochranky (16/5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.