Přes 30 let bojoval s ohněm, zemřel na cestě domů. Po Martinovi zůstaly dvě dcery

[chooze:gallery;value:36664]

​Martin a Hanka zasvětili své profesionální životy pomoci druhým. Martin hasil požáry od roku 1992, tedy více než 32 let, Hanka patří k záchranářské posádce.

To ale skončilo letos 29. června, kdy Martin při cestě domů tragicky zahynul při dopravní nehodě. "Ač byla Martinova postava malá, jeho činy, úsměv, obrovské láskyplné srdce stejně jako jeho odborová práce převyšovaly nás všechny. Jako významný člen preventivně výchovného programu Hasík rozdával dětem smích i základní znalosti, co dělat v nouzi," uvedli hasiči z Martinovy jednotky.

[chooze:article;value:554550]

​Martin byla také velký sportovec a čas strávený s ním vždy všem vykouzlil úsměv na tváři. "Neexistovalo pro něj 'nejde', 'nevím', 'neumím'. Bez jediného slova poznal, kdy a jak je potřeba pomoci," přiblížili Martinovi kolegové.

Ti také pro rodinu založili sbírku na portálu Donio. Tím chtějí Hance i dcerám Káti a Barči ukázat, že když se Martin staral o druhé, tak se na ostatní také může spolehnout. Peníze ze sbírky pomohou oběma dcerám vystudovat, pomohou také s provozem domácnosti, s výdaji na léky a podobně. Pokud chcete rodině pomoci i vy, můžete tak učinit prostřednictvím portálu Donio.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.