Prezentace dělá nejlépe na světě. Češka ovládla kancelářskou soutěž

Česko slaví další úspěch, tentokrát v kanceláři. Studentka šumperské vyšší odborné a střední průmyslové školy, která údajně tvorbu prezentací milovala od útlého dětství, zaujala v konkurenci těch největších nadšenců právě pro kancelářské programy. Na mezinárodní soutěž Microsoft Office Specialist World Championship v Americe odjela podruhé.

Už loni na stejném mistrovství zabodovala ve tvorbě tabulek v programu Excel, který je podle webu Czech Crunch její nejoblíbenější disciplínou. Tehdy ale skončila těsně čtvrtá. V soutěži, která se skládá z technických, kreativních a znalostních úkolů v programech v limitu 100 minut, byla při tvorbě zadané prezentace nejúspěšnější. 

[chooze:article;value:440228]

​Nadaná studentka díky tomu v konkurenci těch největších kancelářských nadšenců nad hlavu zvedla trofej, se kterou obdržela i stipendium ve výši osmi tisíc dolarů (zhruba 177 500 korun). I v národních kolech se do soutěže letos přihlásilo 1,3 milionu účastníků. O úspěchu informovala její škola VOŠ a SPŠ Šumperk na webových stránkách.

Teď už se šampionka připravuje na další mistrovství a začíná procvičovat prsty i klávesové zkratky. Příští rok by v kalifornském Anaheimu chtěla uspět v kategorii textového programu Word. 

Děti na Frýdecko-Místecku soutěžily v kuchtění. Hodnotil je šéfkuchař Pohlreich (06/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.