Prezident Pavel měl nehodu na motorce, je v nemocnici. Boural na sportovním okruhu

Prezident Petr Pavel měl dopravní nehodu. "Prezident republiky se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si krátké pozorování v Ústřední vojenské nemocnici," informovala na síti X Kancelář prezidenta republiky. 

"Nejde o vážná zranění, prezident bude v nemocnici jen několik dnů. Jeho pracovní program by to nemělo narušit, protože je před námi pátek a víkend. Na příští týden má prezident Pavel naplánovanou zahraniční cestu, tak snad bude do té doby v pořádku," uvedl mluvčí Hradu Vít Kolář. 

"Ke zranění nedošlo na pozemní komunikaci, ale na uzavřeném  sportovním okruhu a z tohoto důvodu věc nešetříme jako dopravní nehodu," uvedla na síti X Policie ČR. Zatím není jasné, přesně za jakých okolností se nehoda stala.

[chooze:article;value:555599]

Jde už o druhé prezidentovo zranění v krátké době. Podle webu Novinky.cz utrpěl tržnou ránu nad okem už během své dubnové návštěvy Zlínského kraje. Podle portálu iDnes se zranil při střelbě ze zbraně během návštěvy uherskobrodské zbrojovky.

Petr Pavel už v minulosti čelil v souvislosti se svou zálibou v jízdě na motorce kritice. Loni v srpnu jej lidé natočili, jak se navzdory předpisům projížděl bez přilby. Později se za toto jednání omluvil. 

"Vnímám své pochybení a za zjevný dopravní přestupek se omlouvám. Při jízdě na motorce celý život dodržuji všechna bezpečnostní opatření, od přilby přes oblečení s chrániči až po bezpečnostní airbagovou vestu," napsal na síti X s tím, že na inkriminovaných záběrech zavítal na nedalekou čerpací stanici, aby dofoukal pneumatiky. "Byla to hloupost. Uvědomuji si, že prezident by měl jít v dodržování pravidel příkladem," dodal tehdy. 

Prezident pak věnoval několikatisícovou částku motorkářům, kteří cizí vinou skončili na vozíčku.

Prezident Petr Pavel zkritizoval za předvolební kampaň ANO i Spolu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.