Moderní bydlení

Prezident Pavel přijme kandidáty na ministry. Jmenovat by je měl v úterý

Předsedu Pirátské strany a teď už bývalého ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše by měl v čele resortu nahradit končící hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN). Podle něj bude hlavní prioritou rekonstrukce digitalizace stavebního řízení, kvůli které skončil jeho předchůdce.

"Krizový manažer. To je to, co ministerstvo pro místní rozvoj teď potřebuje. Nejen kvůli digitalizaci stavebního řízení, ale hlavně kvůli pomoci regionům zasaženým povodněmi. V osobě Petra Kulhánka ho nabízíme," uvedl ke Kulhánkově nominaci ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

Ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu (STAN), který se stěhuje do Bruselu a měl by se stát eurokomisařem pro mezinárodní partnerství, by měl ve funkci nahradit 1. místopředseda hnutí STAN Lukáš Vlček.

[chooze:article;value:576702]

​"Máme před sebou nutné kroky, například dotažení smlouvy s vítězem tendru na výstavbu nových jaderných bloků v Dukovanech. Pokud se i pan prezident po společné schůzce v příštím týdnu rozhodne jmenovat mě ministrem, nebude má mise ani zdaleka spočívat jen v dotahování rozpracovaných věcí. Mám připravené konkrétní vize a projekty, které přesahují jedno volební období," nastínil Vlček ve středu minulý týden po setkání s premiérem Petrem Fialou (ODS).

S největší pravděpodobností v pondělí skončí jako ministr pro legislativu i Michal Šalomoun, který podal demisi minulý týden. Strakovu akademii by měl opustit do pátku a s ním zanikne i tento post. Legislativa bude spadat pod ministerstvo spravedlnosti Pavla Blažka (ODS).

Nové členy vlády by měla hlava státu jmenovat v úterý dopoledne.

Kvůli odchodu Pirátů z vlády končí i jejich náměstci na ministerstvech. Podívejte se na reportáž TV Nova z konce září:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.