Prezident Putin je lhář a tyran, tvrdí jeho vlastní špioni

Podle uniklých interních dokumentů ruské zpravodajské služby FSB, která je nástupkyní nechvalně známé KGB, je Vladimir Putin silně ovlivněn traumaty z dětství. Obklopuje se proto agresivními typy lidí, kteří jej ale zároveň poslechnou na slovo, je silně paranoidní, odmítá převzít odpovědnost za vlastní chyby a jeho slibům se nedá věřit.

Vyplývá to z dokumentů, které získal britský deník The Sun od ruské lidskoprávní organizace Gulagu. Ta je měla dostat od svého kontaktu uvnitř FSB, který vystupuje pod přezdívkou Wind of Change, což odkazuje na stejnojmennou v Rusku populární píseň německé heavymetalové skupiny Scorpions. Jde o psychologické zhodnocení Putina z pohledu rekrutačního pracovníka FSB a jeho kolegů.

Podle tohoto psychologického profilu Putin prakticky vymazal svůj rodinný život, aby se odstřihl od svého problematického dětství. "V podstatě neexistují informace o jeho rodičích. Tajemstvím je také jeho osobní život a život jeho dětí," píše se v jedné ze zpráv.

[chooze:article;value:490813]

"Obklopuje se typem lidí, kteří mu připomínají ty, již ho jako malého šikanovali a jichž se bál. Teď si užívá, že nad nimi má moc," jmenuje dále následky brzkých traumat jeden z dokumentů.

Dokumenty dále popisují Putina jako někoho, kdo odmítá přijmout své chyby a jakoukoliv zodpovědnost za ně. Tento psychologický mechanismus má u něj být dokonce tak silný, že si žádnou chybu vůbec nepřipouští.

S tím má také souviset jeho sklon k lhaní. "Cokoliv opravdu slíbit znamená přijmout za to zodpovědnost, což zkrátka Putin odmítá," cituje The Sun uniklé informace.

[chooze:article;value:490038]

Podle Aubreyho Immelmana z Univerzity svatého Jana v americké Minnesotě, který se dlouhodobě zabývá Putinovými myšlenkovými pochody, podporují tyto uniklé zprávy jeho teorii, že Putin trpí narcistní poruchou, tedy představou o vlastní dokonalosti. Gary Tabach, někdejší vojenský přidělenec NATO v Moskvě, pak jde ještě dál. Nebál se prezidenta Putina nazvat paranoidním psychopatem.

Kromě psychického zdraví má vládce Kremlu pravděpodobně problémy také se zdravím fyzickým. Pozornost vzbudily například podivné pohyby nohou i rukou při jeho nedávném setkání s běloruským diktátorem Lukašenkem, na které upozornil třeba Newsweek.

Podle dřívějšího úniku dat pak 70letý Putin trpí rakovinou slinivky břišní a Parkinsonovou chorobou. Jeho stav neunikl ani bývalému vrchnímu britskému rozvědčíkovi Richardu Dearloveovi. "Něco je s ním očividně špatně," poznamenal. Za pravděpodobnou příčinu označil právě Parkinsonovu chorobu.

Putinovi rudne tvář a roste břicho. Škubání v ruce už nemá pod kontrolou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.