Prezident si vyzkoušel biatlon. Střelbu zvládl, při běhu ho chytily křeče

Vysočinu Petr Pavel navštívil oficiálně ve funkci prezidenta poprvé. Dopoledne přijel do Pelhřimova, kde zavítal do základní školy určené pro děti se speciálními potřebami. Následně se nechal slyšet, že z ní měl dobrý pocit a podobných zařízení by mělo být více. 

"Ukazuje se, že tak, jako ve všem, stoprocentní inkluze není úplně dobrá, protože některé děti opravdu potřebují speciální péči. Přesto, že to pro rodiče asi není úplně komfortní, měli bychom mít na zřeteli zájem dítěte. V tomto případě, konkrétně v této škole, se děti rozhodně cítí velice dobře," prohlásil. 

​Poté se přesunul do Jihlavy, kde se setkal s radními a zastupiteli a navštívil tamní sportovní park na Českém mlýně. Spolu s hejtmanem Vysočiny Vítězslavem Schrekem (ODS) se tam zúčastnil štafetového běhu, při kterém ho ale jeho soupeř porazil.

[chooze:article;value:502789]

Prezidenta totiž podrazily vlastní nohy. "Dostal jsem křeče do obou stehen. Málo jsem trénoval. Ale hlavně jsme se předtím neprotáhli," vysvětlil později novinářům. Při biatlonové střelbě už byl ale daleko jistější. 

Návštěva sportovního centra nebyla náhodou. "Rád bych tím dal příklad lidem, aby pracovali na své fyzické odolnosti a na svém zdraví, protože se ukazuje, že v poslední době stav našeho zdraví, zejména u mladé populace, klesá. Proto vítám to, že v některých městech a regionech vznikají parky volně přístupné veřejnosti, které nabízí obrovskou škálu pro různé sportovní činnosti," řekl Pavel. 

Na Vysočině hlava státu pobude ještě v pátek, kdy má v plánu navštívit například ekologické farmy. Večer pak bude předávat ceny představitelům záchranářských složek. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.