Prezident Srbska příspěvkem spustil poplach. Panují obavy, že se připravuje na válku

"Srbsko čekají těžké časy. V tuto chvíli není snadné říci, co za zprávy jsme za posledních 48 hodin obdrželi," zveřejnil srbský prezident na sociálních sítích ve středu tajemný příspěvek. O jaké zprávy mělo jít, však prezident blíže nespecifikoval.

Dodal ale, že prý přímo ohrožují srbské národní zájmy. Ty jsou podle něj dokonce životně důležité. "Přímo ohrožují naše životně důležité národní zájmy, jak Srbska, tak Republiky srbské," stálo dále v příspěvku. 

Republika srbská je jedna ze dvou entit tvořících Bosnu a Hercegovinu. Nachází se na severu a východě země a žije v ní přes milion obyvatel. Vznikla v roce 1992 na počátku bosenské války, aby chránila zájmy Srbů v Bosně a Hercegovině.

[chooze:article;value:548216]

Podrobnější informace prý Vučić svým obyvatelům poskytne v nejbližších dnech. "V nadcházejících dnech seznámím obyvatele Srbska se všemi výzvami, které nás čekají," slíbil svému národu. O jaké výzvy se bude jednat, si zatím také nechal pro sebe.

V závěru příspěvku však zdůraznil, že podle něj Srbsko čekají zatím nejtěžší časy a země bude bojovat. O srbském vítězství ale nepochybuje. "Bude to těžké, zatím nejtěžší. Budeme bojovat. Srbsko vyhraje," uzavřel.

Jak připomíná deník Mirror, Vučić sice podporuje krok své země ke vstupu do Evropské unie, zároveň si ale přeje zachovat silné vazby s Ruskem a Čínou. Obavy, že se Srbsko připravuje na válečný konflikt, ovšem v posledních měsících neustále rostou.

Podle webu Express navíc údajně zveřejnil na instagramu v úterý také video, které už se ale na účtu nedá v současné době dohledat.

"V Evropě existuje malý národ, v malé zemi, v malém teritoriu, který je hrdý a důstojný a nesouhlasí s okupací nebo s příkazy z vnější. Malý a hrdý národ, který chce budoucnost pro sebe a své děti. Můžete nám odříznout vzduch, ale my vám nedáme svobodu, protože milujeme Srbsko," stálo prý v popisku videa. 

Macron hrozí zásahem na Ukrajině. Deset důvodů, proč se mohl zradikalizovat:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.