Prezident Zelenskyj slibuje pomstu. Rozzuřilo ho zabití novorozence

Rusko stále pokračuje v tvrdých útocích na území Ukrajiny. Při jednom z posledních útoků ruského dělostřelectva na jihu Ukrajiny v neděli zahynulo sedm lidí. Mezi oběťmi ve vesnici Šyroka Balka byla i čtyřčlenná rodina. Na místě zemřel otec, 39letá matka Olesia i jejich dcera, která měla pouhých 23 dnů. V nemocnici pak zraněním podlehl i její 12letý bratr.

V sousední obci zahynuli další dva muži, z nichž jeden byl tamní pastor. Další lidé byli během odstřelování zraněni.

O tragédii informoval ukrajinský ministr vnitra Ihor Klymenko na sociální síti Telegram. Viníky tragédie označil za teroristy. "Teroristé nikdy nepřestanou dobrovolně zabíjet civilisty. Teroristé musí být zastaveni. Silou. Ničemu jinému nerozumí," uvedl ministr.

[chooze:article;value:516789]

​Na zprávu o události tvrdě zareagoval také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který oznámil odvetu za útok na vesnici Šyroka Balka a za všechny další zločiny spáchané ruskými okupačními silami.

"Není dne, kdy by ruské zlo nedostalo naši zcela spravedlivou odpověď," řekl prezident dle BBC. Zmínil také nedávné úspěšné akce ukrajinské armády. "Každý zabitý okupant, každé spálené ruské vozidlo, požáry v jejich sídlech a skladech, velmi výmluvná ‚mlha‘ Krymského mostu a další – to vše dokazuje, že žádný zločin Ruska nenecháme bez odezvy," dodala hlava Ukrajiny.

Podívejte se, jak to v neděli vypadalo na jihu Ukrajiny:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.