Prezidentce Čaputové vyhrožují smrtí. Terč z ní prý udělal expremiér Robert Fico

Slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové už došla trpělivost. Na svých sociálních sítích přiznala, že jí i její rodině chodí výhrůžky smrtí. Za ty prý může nynější šéf opozičních sociálních demokratů Robert Fico, který prý opět "šířil lži o americkém agentovi, Sorosově vládě, konzultacích s americkou ambasádou".

"Přibližně ve stejnou dobu jsem měla další dvě slyšení kvůli novým výhrůžkám smrtí vůči mně a mým blízkým. Důvody vyhrožování jsou stejné jako vždy – americký agent, Soros, americká ambasáda," uvedla Čaputová.

Čaputová ale výroky Fica opakovaně vyvracela. "Nebudu po x-té vysvětlovat, že je to absolutní lež a podrobně vysvětlovat, že okresní, krajský, a nakonec Ústavní soud jasně prohlásil, že tato obvinění jsou neopodstatněná a překračují hranice politického duelu. Poslanec Fico to ví. A taky ví, že udělat z někoho terč svými nenávistnými lžemi už na Slovensku zabíjelo," zdůraznila.

[chooze:article;value:500916]

​Situaci bude slovenská prezidentka řešit. "Nesnížím se na jeho úroveň a nebudu mu dávat žádné vlastnosti. Ale použiju všechny legální prostředky. Jako matka, která chrání své děti. Jako občan k ochraně instituce, kterou dočasně zastupuji," uzavřela.

Prezidentka na začátku května rozhodla o tom, že kabinet dosluhujícího premiéra Eduarga Hegera nahradí úřednická vláda v čele s dosavadním viceguvernérem slovenské centrální banky Ľudovítem Ódorem. Právě Eduarg Heger se podle deníku TV Noviny Čaputové veřejně zastal. Fico ale v souvislosti se změnami řekl, že prezidentka tak ignoruje výsledky voleb z roku 2020. Proti Čaputové Robert Fico vystupuje dlouhodobě.

Na Slovensku se šíří dezinformace o Ukrajině, tvrdí prezidentka Zuzana Čaputová:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.