Prezidentova mluvčí na Hradě končí. S Pavlem spolupracovala už v kampani

Tisková mluvčí prezidenta Petra Pavla Markéta Řeháková po půl roce na Hradě ve službách hlavy státu končí. S odvoláním na pětici zdrojů z Hradu to uvedl Deník N.

Řeháková s Pavlem spolupracovala už v rámci předvolební kampaně. Po jeho zvolení si ji pak Pavel vzal na Hrad jako šéfku komunikace, a to i přesto, že čelila kritice svého projevu po ohlášení výsledků voleb. Na pozici ředitelky tiskového odboru ale dlouho nevydržela. Z postu ji na začátku září odvolala prezidentova kancléřka Jana Vohralíková.

[chooze:article;value:524010]

"Důvodem přijatých změn je aktuálně velké množství vykonávané agendy spojené s vysokým pracovním vytížením současné ředitelky odboru komunikace. Markétě Řehákové byla nabídnuta pracovní pozice mluvčí prezidenta republiky, kterou přijala," uvedla tehdy ve stručném prohlášení Vohralíková. I tomu je teď ale konec a Řeháková má odejít z Hradu úplně.

Nejde o první výraznou změnu v hradním týmu v posledních týdnech. Už v září skončila také ředitelka kabinetu prezidenta Linda Jozwiak Kopecká. Hradní tým už opustil také například šéf poradního týmu prezidenta Tomáš Richter.

Takto mluvila Řeháková ještě před nástupem na Hrad (2/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.