Prezidentská kampaň v USA je v plném proudu. Trump si chce získat menšiny

Stát New York je tradičně silně demokratický, a přestože se v něm Donald Trump narodil, ve své kampani ho vynechával. Teď se tam rozhodl vrátit a uspořádal mítink v jižním Bronxu.

"Vrátíme bezpečnost do newyorských ulic. Vrátíme do našich škol úspěch, prosperitu do všech čtvrtí a obvodů největšího města v naší zemi. Snížíme daně. Přivedeme zpátky podniky," prohlásil Trump. 

Demokratickou kampaň za prezidenta Joea Bidena zatím vede jeho pravá ruka viceprezidentka Kamala Harrisová. Ta při svých vystoupeních hovoří o různých tématech, jedním z nich jsou i potraty. "Důvěřujeme ženám. Věříme, že ženy vědí, co je v jejich vlastním zájmu," nechala se slyšet. 

[chooze:article;value:554688]

​Další skupinou, na kterou se Harrisová zaměřuje, jsou mladí voliči a lidé jiné barvy pleti. "Takhle bude vypadat Trumpovo prezidentství: víc zákazů, více utrpení a méně svobody," tvrdí viceprezidentka. 

Donald Trump a jeho spojenci si podle některých expertů připravují půdu pro případnou listopadovou prohru a podněcují pochybnosti o legitimitě voleb. A to i přesto, že průběžné průzkumy veřejného mínění ukazují, že republikánský kandidát vede ve většině států.

V posledním duelu mezi Trumpem a Bidenem došlo po volbách k násilí. Nespokojení podporovatelé Donalda Trumpa 6. ledna 2021 společně prorazili policejní bariéru a vtrhli do washingtonského Kapitolu.

Američané se podobných reakcí po volbách obávají i tentokrát. Podle posledních průzkumů se politického násilí obávají dva ze tří občanů Spojených států.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.