Prezidentská kampaň v USA se vyostřuje. Bidena v Michiganu vypískali

Zatímco členové automobilových odborů v Michiganu Joeovi Bidenovi tleskají, další desítky lidí venku z jeho návštěvy už tak nadšené nejsou.

Prezident navštívil jeden ze států, který by mohl podzimní prezidentské klání rozhodnout. Podle deníku New York Times byl jeho tým ohledně programu v Detroitu poměrně tajnůstkářský. Možná proto, aby podporovatelé Palestiny nenarušili Bidenovu snahu o zisk voličů.

"Ten jediný zásadní důvod, proč naše ekonomika roste, je, že jste nejlepší pracovníci na světě. To není nadsázka. Ne, opravdu jste. Opravdu jste. A když je práce dobrá, všem se daří lépe," řekl prezident.

[chooze:article;value:539448]

​Joe Biden krátce před cestou oznámil, že jeho administrativa uvalí sankce na čtyři Izraelce, kteří podle ní nesou zodpovědnost za nepokoje na Západním břehu Jordánu a na násilí páchaném na Palestincích. Obyvatele Michiganu ale ani tenhle krok neobměkčil.

"Chceme, aby se do historie zapsalo, že Biden byl prezidentem jen jedno volební období, a to kvůli genocidě páchané na Palestincích, kterou zafinancoval," sdělil poslanec v Michiganu Alabas Farhat.

Joe Biden je zatím ve většině průzkumů favoritem na prezidentský úřad, pokud by proti němu stál Donald Trump. Pokud by ale republikáni do boje poslali Nikki Haleyovou, mohl by mít Biden problém. Bývalá guvernérka Jižní Karolíny Bidena v jednom z posledních průzkumů opět porazila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.