Moderní bydlení

Prezidentská kampaň v USA vrcholí. O předčasné volby v Georgii je velký zájem

Oba prezidentští kandidáti jsou v tuto chvíli ve státě Georgie na jihovýchodě Spojených států. V úterý se tam otevřely volební místnosti – předčasně tam hlasovalo 328 tisíc lidí.

Do hlavního volebního dne zbývá 20 dnů a demokratka Kamala Harrisová i republikán Donald Trump dělají, co můžou, aby přesvědčili poslední nerozhodné voliče.

​"Seber každého, koho znáš, a jděte společně volit. Nemůžeme si dovolit riskovat, nemůžeme ztratit tuhle zemi. Před čtyřmi lety jsme byli respektováni, teď se nám smějí. Ostatní země se nám smějí," proklamoval Donald Trump.

[chooze:article;value:571839]

V posledních prezidentských volbách vyhrál v klíčovém státě Georgia Joe Biden o pouhých 12 tisíc hlasů. Nervozita proto stoupá na obou stranách, oba kandidáti přiznali, že souboj bude velmi těsný.

Trump na svých mítincích dává prostor směsi patriotismu a strachu ze situace ve světě. "Počet mrtvých lidí v ukrajinsko-ruské válce je daleko větší, než si kdokoli umí představit. A Biden s tím nic nedělá," nechal se slyšet Trump.

To jeho protikandidátka Kamala Harrisová se pokouší na svou stranu dostat více afroamerických mužů. Slíbila jim policejní reformu a dekriminalizování marihuany. Apeloval na ně i bývalý prezident Barack Obama. Uvedl, že zprávy o nízké podpoře Harrisové v této komunitě jsou pro něho nepřijatelné. "Nezaregistrovali jsme tu stejnou energii a podporu ve všech koutech našich čtvrtí, jako tomu bylo, když jsem kandidoval já. Trochu si myslím, že to je kvůli tomu, že prostě nechcete ženu jako prezidentku," poznamenal Obama.

To pak dokládá i podpora Trumpa od afroamerických celebrit, jako jsou rapper 50 Cent nebo moderátor Stephen A. Smith. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.