Prezidentu Bidenovi odstranili kožní nádor. Podle lékařů je hlava státu v pořádku

Kožní lézi na hrudníku vyřízli Bidenovi v polovině února při pravidelné lékařské prohlídce. Vyšetření tkáně ukázalo, že šlo o bazocelulární karcinom, běžnou formu rakoviny kůže. Uvedl to v pátek podle agentury AP prezidentův lékař Kevin OConnor s tím, že další léčba není nutná.

Osmdesátiletý Biden byl během této lékařské prohlídky shledán "zdravým, vitálním" a "schopným" zvládat své povinnosti v Bílém domě. Rakovinnou tkáň lékaři při malém zákroku prezidentovi kompletně odstranili a rána se mu dobře zahojila.

[chooze:article;value:483988]

​Bazocelulární karcinom neboli bazaliom je nejčastějším typem rakoviny kůže. Roste pomalu a zřídkakdy metastázuje. Je výborně léčitelný, zvláště při včasném odhalení, informuje BBC. Zpravidla postačí odstranit ho mělkým řezem. Bidenovi, který se v mládí nevyhýbal častému pobytu na slunci, lékaři odstranili několik malých kožních nádorů už před nástupem do Bílého domu.

Stejný zákrok podstoupila v lednu první dáma Jill Bidenová, které lékaři ambulantně odoperovali dva bazaliomy z pravého oka a hrudníku.

Bidenova noční můra. Nástup do Air Force One mu opět znepříjemnily schody (2/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.