Přežila u nohou mrtvé mámy. Novorozeně vytažené z trosek má výstižné jméno

Příběh, který dojal celý svět, se odehrál v syrském městě Džindiras. V troskách jedné z budov záchranáři objevili novorozenou holčičku. Na svět přišla přímo pod troskami a se svou mrtvou matkou byla stále spojená pupeční šňůrou. Záběry na nahaté a bezvládné, ale stále dýchající tělíčko, obletěly svět a zdá se, že holčička měla opravdu velké štěstí.

Dítě bylo převezeno do nemocnice v nedalekém městě Afrín, kde ho umístili do inkubátoru a podle lékařů se mu daří dobře. "Měla končetiny ztuhlé zimou, její tělesná teplota byla kolem 35 stupňů a měla několik modřin a ran po celém těle," popsal pediatr Hání Márúf. "Museli jsme ji ohřívat a podávat vápník," dodal.

V nemocnici dívenku pojmenovali Aya, což prý v překladu znamená "zázrak", uvedl deník Telegraph. "Pojmenovali jsme ji Aya, abychom ji nemuseli označovat jen jako novorozené dítě," vysvětlil Márúf. 

Holčička vážící 3,2 kila je nyní ve stabilizovaném stavu, nicméně je prý potřeba ještě další pozorování. "Dělali jsme jí několik rentgenů kvůli modřinám, které má na zádech, ale neukázaly nic neobvyklého. Její stav je den ode dne lepší," sdělil lékař dobré zprávy. Dodal, že už ji také navštívila její teta se svým manželem. 

[chooze:article;value:489069]

Podle pediatra se malá Aya musela narodit jen zhruba tři hodiny před nalezením, díky čemuž vydržela v teplotách okolo nuly naživu. Od smrti ji ale dělila jen zhruba hodina, odhadl lékař.

Holčičku našli ležet u nohou její mrtvé matky, se kterou byla spojena pupeční šňůrou. Z celého světa se už ozývají zájemci o adopci malé dívenky. Ta totiž během zemětřesení přišla nejen o matku, ale i o otce, tři sestry, bratra a tetu. Rodina se zřejmě snažila z domu utéct, když nastalo zemětřesení. Těla sedmi příbuzných byla nalezena nedaleko vchodu do budovy. Pohřeb rodiny proběhl v úterý.

Z Turecka a Sýrie přicházejí stále další tragické i zázračné příběhy. Podívejte se na některé z nich:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.