Při havárii vrtulníku u Kyjeva zemřelo 15 lidí. Mezi oběťmi je ministr vnitra

Vrtulník ukrajinské státní záchranné služby se zřítil ve středu ráno, letecká havárie se stala v blízkosti mateřské školy ve městě Brovary, které leží zhruba dva kilometry od Kyjeva. Původně úřady hlásily pět mrtvých, posléze se jejich počet vyšplhal na 15.

Prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém prohlášení na telegramu upřesnil, že ověřených obětí je 15, z toho tři děti. "Přesný počet se v současné době zjišťuje. Zraněno bylo 25 lidí, z toho 10 dětí. Ať odpočívají v pokoji všichni, jejichž životy v toto černé ráno vyhasly," prohlásil Zelenskyj.

Devět mrtvých bylo pasažéry vrtulníku, informuje ukrajinská tisková agentura UNIAN s odkazem na šéfa Národní policie Ukrajiny Ihora Klymenka. Na palubě bylo vedení ministerstva vnitra, mezi oběťmi je ministr Denys Monastyrskyj, dále jeho první náměstek Jevhen Jenin a tajemník Jurij Lubkovič.

[chooze:article;value:482209]

"Havárie se bohužel týkala vrtulníku státní záchranné služby, která na místě plnila své úkoly," vyjádřil se mluvčí ukrajinského letectva Jurij Ignat. Příčina je zatím neznámá. "Děláme vše, co je v našich silách, abychom co nejdříve zjistili příčiny této hrozné tragédie," ujistila na telegramu mluvčí Národní policie Ukrajiny Marjana Revová.

https://twitter.com/Vit_Rakusan/status/1615639174148915200?s=20&t=2g4eC3yNzoDOfqn98xqo3A

K havárii se vyjádřil Monatyrského český protějšek Vít Rakušan (STAN). "V osobním jednání fajn člověk, se kterým jsem si rozuměl. Ještě koncem roku jsme se bavili o pomoci a obnově Ukrajiny," napsal Rakušan o zesnulém ministru vnitra Ukrajiny.

[chooze:gallery;value:29991]

K nehodě se vyjádřil i premiér Petr Fiala:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.