Při náletu na jihu Libanonu byl zabit vysoce postavený člen Hizballáhu Abu Taleb

Abu Taleb byl zabit během leteckého útoku na vesnici Džúja na jihu Libanonu a zahynuli při něm další tři členové hnutí Hizballáh, uvedla agentura Reuters s odkazem na své bezpečnostní zdroje. Tabel byl označován za velitele regionální divize Hizballáhu v jižním Libanonu.

Smrt svého vysoce postaveného člena potvrdil Hizballáh v prohlášení, kde jej identifikoval hodností a označil ho za velitele. „Islámský odpor s velkou hrdostí a ctí oznamuje mučednickou smrt velitele Taleba Sami Abdallaha, známého jako ‚Hadždž Abú Taleb‘, narozeného v roce 1969 ve městě Adchit v jižním Libanonu, který se stal mučedníkem na cestě do Jeruzaléma,“ uvádí se v prohlášení.

[chooze:article;value:528046]

Deník Times of Israel uvádí, že Hizballáh zřídkakdy označuje své vedoucí činitele zabité při izraelských úderech jako velitele. Jediným takto označeným členem byl Wissam al-Tawil, zástupce velitele elitních jednotek teroristické skupiny Radwan, kterého Izrael zabil v lednu. "Cesta do Jeruzaléma" je termín, kterým tato teroristická organizace označuje izraelské útoky. Izraelská armáda smrt Abu Taleba zatím nekomentovala.

https://twitter.com/political_aya__/status/1800652816328843370

Více než osm měsíců trvající přestřelky mezi Izraelem a Libanonem, si už vyžádaly v Libanonu nejméně 458 mrtvých, z toho 90 civilistů. Na izraelské straně bylo podle úřadů při střetech zabito nejméně 15 vojáků a 11 civilistů.

U Izraele čeká největší letadlová loď. Má odradit Hizballáh (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.