Při Pavlově návštěvě Chebu zasahovala policie. Pozor na pejska, bála se Pavlová

Strážcům zákona, kteří v Chebu dohlíželi na příjezd Petra Pavla, se nepozdával muž, který pořvával na příznivce nově zvoleného prezidenta a chystal se něco vytáhnout z batohu. Vyzvali ho proto, aby odstoupil dál. "Dejte ty pracky ode mě pryč, já jsem nic neudělal. Já si do svého batohu můžu sahat, jak chci," oponoval muž policistům.

Ti mu nakonec museli k odchodu dopomoci. A zatímco od stromu odvazovali psa, kterého měl muž s sebou, rozzlobeně volal na Pavla: "Nemůžu tady být, odvádí mě pryč. Abyste to věděl." Incident zaujal především nastávající první dámu Evu Pavlovou, která na vzdalující se policisty doprovázející naštvaného muže volala: "Dávejte pozor na pejska!"

Potenciál k růstu

Návštěvou Karlovarského kraje Pavel plní slib, který dal krátce po svém zvolení. Jedná se totiž o jeden z regionů, kde měl převahu jeho protikandidát Andrej Babiš (ANO). Ten v minulosti o Karlovarském kraji řekl, že je historicky nejhorší ve všem, s čímž ale Pavel nesouhlasí.

[chooze:article;value:489657]

​"V mnoha ohledech ho vnímám jako atraktivní. A je jen otázkou času, kdy se podaří vyřešit některé systémové problémy. Má krásnou krajinu a spoustu možností a příležitostí. Má potenciál k rychlému růstu," řekl nově zvolený prezident na středeční tiskové konferenci po návštěvě Chebu a Aše. Důležité je podle něj vytvořit v kraji takové prostředí, které tam udrží dostatek kvalifikované pracovní síly.

Některé regiony by měly mít větší podporu

Možností je podle něj celá řada od daňových úlev pro firmy až po stipendijní programy. Pavel je zároveň toho názoru, že některé regiony, včetně Karlovarského, by se měly podporovat více.

"Vyvolává to trochu averzi, protože pokud někdo bude zvýhodněn, ostatní mají pocit, že je to na jejich úkor. Cílem je vyrovnat úroveň, potom se můžeme vrátit k podpoře, která bude mít stejná pravidla pro všechny. Je ve společenském zájmu, abychom některé regiony podpořili více," zdůraznil Pavel. V opačném případě by se totiž stále více rozevíraly nůžky, což by v budoucnu vedlo k závažnému problému.

[chooze:article;value:487116]

​Kromě Chebu Pavel ve středu navštívil také Aš, Sokolov a Karlovy Vary. O den později chce zavítat do Ostrova a Jáchymova. Na konci dne prohlásil, že premiérovi Petru Fialovi (ODS) doporučí, aby výjezdní zasedání v krajích vláda zahájila právě v Karlovarském.

​Až do inaugurace 9. března Petr Pavel oficiálně prezidentem není, k cestám za lidmi ale kompetence ústavního činitele nepotřebuje. Stejně jako Miloš Zeman hodlá ve své funkci pravidelně navštěvovat jednotlivé regiony. Prý by to ale nemělo být tak finančně nákladné. V minulosti si totiž některé kraje stěžovaly, že je návštěvy hlavy státu stojí mnoho peněz.

 Petr Pavel plánuje jednat se zástupci měst, občany i školáky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.