Moderní bydlení

Při pokusu o znásilnění se příliš bránila, rozhodl soud. Ženě uložil pokutu

S nečekaným verdiktem odcházela od soudu Milica Živkovićová z Černé Hory, která na policii nahlásila pokus o znásilnění. Toho se měl dopustit muž z Turecka, ženu prý chytil za bradu a sahal jí na intimní partie.

Jak ale informovalo Rádio Svobodná Evropa, soud ve městě Kolašin ženě uložil pokutu. Podle rozhodnutí totiž překročila nutnost obrany. Údajně se bránila několika ranami pěstí. Teď musí zaplatit 85 eur, tedy asi dva tisíce korun.

Žena má navíc kvůli národnosti muže uhradit i náklady na tureckého tlumočníka. Pokutu dostal i útočník. Ten má zaplatit 300 eur, tedy asi 7 200 korun.

[chooze:article;value:517871]

​"Šla jsem k soudu jako oběť a pak jsem dostala facku od reality v podobě trestu, protože jsem se bránila," popsala žena. "Nevím, co pro mě bylo těžší, jestli útok násilníka, nebo verdikt soudce," dodala.

Pokuta, kterou žena dostala, vyvolala ve společnosti pobouření. Na znamení podpory se několik lidí nabídlo, že pokutu zaplatí. Někteří kritizují také soudce Aliju Beganoviće za jeho výklady práva.

Rozhodnutí soudu odsoudil i tamní premiér Dritan Abazović a ženě vyjádřil podporu. "Lituji, že takové příklady ukazují, jak potřebné změny v soudnictví a státním zastupitelství potřebujeme," napsal na sociálních sítích.

Soud poslal do vazby muže podezřelého ze znásilnění dívky. Ukrajinská ambasáda čin odsoudila:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.