Moderní bydlení

Při požáru domova důchodců v Miláně zemřelo 6 lidí, desítky jsou v nemocnici

Při požáru, který v noci na pátek vypukl v domově pro seniory v Casa dei Coniugi v severoitalské metropoli Miláně, zemřelo šest lidí – pět žen a jeden muž. Dalších 81 lidí pak podle agentury ANSA skončilo v nemocnici.

Šestnáct seniorů je ve vážném stavu, z toho dva v kritickém. Dalších 65 pak nemá být v přímém ohrožení života. Hospitalizováni jsou v 15 nemocnicích v Miláně a okolí. Všichni se měli nadýchat zplodin hoření, ale nikdo z nich údajně neutrpěl popáleniny.

[chooze:article;value:504074]

Takové štěstí ale podle deníku Milano Corriere neměly dvě z obětí. Ženy ve věku 56 a 87 totiž údajně na místě uhořely. Třiasedmdesátiletý muž a tři ženy ve věku 75, 85 a 84 se pak měli udusit.

Plameny se měly v prvním patře domova pro postarší manželské páry objevit přibližně v jednu hodinu a dvacet minut po půlnoci. Přesnou příčinu hasiči zatím neznají. "Hlavní hypotéza je náhodné zahoření. Pokračujme ale ve vyšetřování, abychom pochopili, co přesně se stalo," dodal k požáru mluvčí hasičů Luca Cari.

Není to jediný vážný požár v Miláně za poslední měsíce. V květnu v centru města explodovala dodávka s tlakovými lahvemi: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.