Při požáru domu na Vyškovsku zemřel muž. Dvě ženy skončily v nemocnici

Operační středisko přijalo hlášení o požáru v Rousínově v neděli v 10 hodin dopoledne. Na místo okamžitě vyrazily profesionální jednotky z Pozořic, Slavkova a Vyškova spolu s dobrovolnými hasiči z Rousínova a Viničných Šumic.

"Prvotní oznámení, že došlo k výbuchu, se nepotvrdilo. Proti plamenům, které zasáhly přístavek rodinného domu, jsme nasadili dva vodní proudy," sdělil mluvčí hasičů Jan Dvořák.

[chooze:article;value:479847]

Uvnitř domu nalezli hasiči mrtvého staršího muže. "Na místě zemřel ještě před naším příjezdem muž staršího věku. Bohužel už jsme mu nemohli pomoci. Zdravotníci zkontrolovali mladou ženu a seniorku, u obou vzniklo podezření, že se nadýchaly zplodin hoření," doplnila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Záchranáři obě ženy proto převezli do nemocnice na vyšetření. Oheň se hasičům povedlo dostat pod kontrolu za půl hodiny od hlášení.

"Po odvětrání zakouřených prostor jsme kontrolovali a dohasili skrytá ohniska požáru. Požár byl zcela zlikvidován před 12. hodinou," dodal Dvořák. Proč začalo hořet, zatím není jasné. Příčinu vzniku nyní zjišťují policisté i hasiči.

[chooze:gallery;value:29673]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.