Při požáru v psychiatrické léčebně ve Šternberku museli evakuovat 9 pacientů

"K likvidaci zahoření izolace v jedné z místností oddělení psychiatrické léčebny ve Šternberku vyslalo operační středisko HZS Olomouckého kraje v pátek večer čtyři jednotky hasičů. Personálu se plamenné hoření podařilo usměrnit, kouř však zasáhl celé oddělení," uvedl na webu HZS Olomouckého kraje tiskový mluvčí Zdeněk Hošák.

Průzkum první jednotky podle jeho slov potvrdil husté zakouření v chodbě s prostupem do jedné z izolačních místností, kde zahořela boční ochranná a izolační stěna. Hasiči použili k likvidaci hasební proud typu "D".

[chooze:article;value:517811]

"Díky včasnému zásahu se podařilo zabránit výraznému rozhoření s prostupem i do dalších vedlejších místností i vyšších pater," dodal mluvčí s tím, že hasiči v dýchací technice museli s využitím nastavovacích žebříků otevřít okenní ventilaci a pomocí přetlakové ventilace patro postupně odvětrali.

Co bylo přesnou příčinou vzniku požáru, v tuto chvíli zjišťují vyšetřovatelé, podle Hošáka není vyloučena i nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Personál evakuoval celkem devět hospitalizovaných pacientů.

Celá událost se naštěstí obešla bez zranění, výše škody bude stanovena po celkové kontrole. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních stanic Šternberk a Uničov, z řad dobrovolných hasičů to byly Bělkovice-Lašťany a Bohuňovice.

Domov Alzheimer v Roztokách zasáhl rozsáhlý požár. Vyhlásili traumaplán (6/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.